Συνταγή για τσάτνεϊ cranberry και latkes (πιτούλες) με κουνουπίδι

Ένα εύκολο πιάτο της Ινδικής κουζίνας για να δοκιμάσεις τώρα.

27.06.2019

εχεις διαβασει

Συνταγή για τσάτνεϊ

Από τους σεφ Hemant Mathur και Surbhi Sahni από το Saar Indian Bistro στη Νέα Υόρκη.

Μπορεί το τσάτνεϊ να έχει συνδεθεί με την Βρετανική κουζίνα, όμως, είναι μια συνταγή αλείμματος που ξεκίνησε από την Ινδική κουζίνα και είναι χαρακτηριστική της. Μόνη σου μπορείς να φτιάξεις σπιτικό ινδικό εύκολα. Παρακάτω θα βρεις μια ιδιαίτερη γευστικά συνταγή για τσάτνεϊ cranberry συνοδευμένο με latkes (πιτούλες) με κουνουπίδι.

Διάβασε επίσης: Μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη: Ποιο φρούτο να προτιμήσεις και πώς να τη φτιάξεις

Διάβασε επίσης: 5 ιδέες για αλείμματα και ντιπ για κομμένα λαχανικά και κριτσίνια

Συνταγή για τσάτνεϊ cranberry

  • Σε ένα σκεύος ζέστανε σε μέτρια φωτιά 2 κ.γ. ελαιόλαδο μαζί με μία κόκκινη καυτερή πιπεριά μέχρι να αρχίσει να μαυρίζει.
  • Πρόσθεσε 1 ξυλάκι κανέλας, 1 κ.γ. σπόρους κύμινου, 1/4 κ.γ. σπόρους μάραθου ελαφρά σπασμένους και 2,5 εκ. ρίζα τζίντζερ ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη. Μάρανε τα υλικά μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα.
  • Πρόσθεσε 2 ψιλοκομμένες πράσινες καυτερές πιπεριές, 2 φλ. κατεψυγμένα cranberries, 1/2 φλ. χυμό πορτοκαλιού, 2 κ.σ. μαρμελάδα πορτοκάλι, 1/4 φλ. ζάχαρη και νερό αρκετό.
  • Συνέχισε το βράσιμο ανακατεύοντας περιστασιακά μέχρι να μαλακώσουν τα cranberries. Καρύκεψε με αλάτι και σέρβιρε το τσάτνεϊ σε θερμοκρασία δωματίου.

Latkes (πιτούλες) με κουνουπίδι

Μερίδες: 4 • Συνολικός χρόνος: 45 λεπτά

Υλικά

  • 1/2 φλ. μπουκετάκια κουνουπιδιού ψιλοκομμένα
  • 1 μέτρια πατάτα βρασμένη, καθαρισμένη και τριμμένη
  • 2 μεγάλα αβγά χτυπημένα
  • 1/2 φλ. συν 2 κ.σ. τρίμμα ψωμιού
  • 3/4 κ.γ. αλάτι
  • Φρέσκο τζίντζερ, περίπου 4 εκ., ψιλοκομμένο
  • 3 πράσινες καυτερές πιπεριές, ψιλοκομμένες
  • 1/4 κ.γ. μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • Τσάτνεϊ cranberry για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Βάλε το κουνουπίδι σε ένα μεγάλο μπολ. Πρόσθεσε όλα τα υπόλοιπα συστατικά, εκτός από το λάδι και το τσάτνεϊ. Ανακάτεψε καλά και μετά πλάσε το μείγμα σε στρογγυλές και επίπεδες κροκέτες.
  2. Ζέστανε το ελαιόλαδο σε ένα ρηχό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Τηγάνισε λίγα λίγα τα latkes, γυρίζοντάς τα από την άλλη πλευρά όταν πάρουν χρώμα από τη μία.
  3. Σέρβιρε ζεστά μαζί με το τσάτνεϊ cranberry ή από οποιοδήποτε φρούτο προτιμάς.

Editor's Picks

Περισσότερα από Διατροφή και Αδυνάτισμα

#shapegreece