Συνταγή για βασιλόπιτα κέικ με γεύση μελομακάρονο (!)

Συνδύασε σε μια πρωτότυπη συνταγή δύο κλασικές συνταγές των γιορτών.

17.12.2019

Γράφει: Κωνσταντίνα Μερκούρη

εχεις διαβασει

Συνταγή για βασιλόπιτα

Από τη food blogger Ευαγγελία Βλασσοπούλου, aka misshealthyliving.gr

Μια πρωτότυπη συνταγή για βασιλόπιτα, που συνδυάζει και τη γεύση των αγαπημένων μας μελομακάρονων, και αναμφίβολα θα πρέπει να δοκιμάσεις φέτος.

Μερίδες: 14 – Προετοιμασία: 2 λεπτά – Συνολικός χρόνος: 40 λεπτά

Διάβασε επίσης: Φτιάξε χριστουγεννιάτικο δέντρο με μπισκότα (και η Shape συνταγή για μπισκότα βουτύρου!)

Συνταγή για βασιλόπιτα κέικ με γεύση μελομακάρονο – Υλικά: 

  • 120 γρ. ελαιόλαδο
  • 14 γρ. κανέλα (χρησιμοποίησα Κεϊλάνης)
  • 1/2 κ.γ. γαρίφαλο
  • 220 γρ. καρύδια καλής ποιότητας (αλεσμένα σε σκόνη και κάποια χονδροσπασμένα)
  • 400 γρ. αλεύρι (χρησιμοποίησα ζέας)
  • 20 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 γρ. αλάτι
  • Ξύσμα από 1-2 πορτοκάλια (βιολογικά και ακέρωτα), μόνο το πορτοκαλί μέρος
  • 200 γρ. μέλι ή σιρόπι αγαύης
  • 170 γρ. χυμός μανταρινιού ή πορτοκαλιού
  • Granola

Εκτέλεση:

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180ºC σε αέρα. Σε ένα μεγάλο μπολ πρόσθεσε όλα τα υλικά και ανακάτεψε με πιρούνι. Θα είναι αρκετά σφιχτή η ζύμη, έτσι τη θέλεις. Βάλε λίγο ελαιόλαδο στη φόρμα που θα χρησιμοποιήσεις. Εγώ επέλεξα χάρτινο ταψί μιας χρήσης ώστε να μπορέσω να τη μεταφέρω εύκολα.
  • Ψήσε για 35 – 40 λεπτά.
  • Τρύπησε το κέντρο με ένα μαχαίρι – αν βγει στεγνό, είναι έτοιμο.
  • Διακόσμησε με μέλι (όσο περισσότερο τόσο πιο πολύ θα μοιάζει με μελομακάρονο, χονδροσπασμένα καρύδια και κανέλα).

Διάβασε επίσης: Μελομακάρονα χωρίς ψήσιμο, χωρίς αλεύρι, χωρίς ζάχαρη

Editor's Picks

Περισσότερα από Διατροφή και Αδυνάτισμα

Best of network

#shapegreece