Light Συνταγές

#ShapeTested Τάρτα φράουλας χωρίς γλουτένη και ζάχαρη: Η γλυκιά και light συνταγή

Μια light εκδοχή ενός από τα πιο αγαπημένα και κλασικά γλυκά

Τάρτα φράουλας χωρίς γλουτένη και χωρίς ζάχαρη – Υλικά:

Δες επίσης: Έφτιαξα μπισκότα σοκολάτας με φαγόπυρο χωρίς γλουτένη!

Συνολικός χρόνος: 20 λεπτά
Μερίδες: 8

Εκτέλεση

  1. Άνοιξε το παγωμένο γάλα καρύδας. Η κρέμα θα πρέπει να έχει στερεοποιηθεί και να έχει ανέβει στην επιφάνεια. Μετάφερέ τη με το κουτάλι στον κάδο του μίξερ και χτύπησέ τη μέχρι να πήξει και να σχηματίζονται κορυφές. Αναδίπλωσε ανάλαφρα στην κρέμα το σιρόπι σφενδάμου και τη βανίλια. Μετάφερέ τη σε ένα μεταλλικό ή γυάλινο μπολ, σκέπασέ το και άφησέ το στο ψυγείο μέχρι να είσαι έτοιμη να τη χρησιμοποιήσεις.
  2. Προθέρμανε το φούρνο στους 175°C. Άλειψε μια φόρμα για τάρτα 22 εκ. με το λάδι καρύδας.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το αλεύρι και το αλάτι. Πρόσθεσε το λάδι καρύδας, 1 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου και το αβγό και ζύμωσέ τα μέχρι η ζύμη να σχηματίσει μια μπάλα. Άπλωσε τη ζύμη πιέζοντάς την ελαφρά στο ταψί και ψήσε για 10-12 λεπτά, μέχρι να πάρει χρυσο-καφέ χρώμα.
  4. Βγάλε το ταψί από το φούρνο και άφησε τη ζύμη να κρυώσει εντελώς. Γέμισε τη ζύμη με 2 φλ. χτυπημένη κρέμα καρύδας και άπλωσε από πάνω τις φράουλες. Κόψε σε κομμάτια και σέρβιρε.

Δες επίσης: Ζελέ πεπόνι με ροδόνερο (χωρίς ζάχαρη και ζελατίνη) από τη διατροφολόγο Ιωάννα Μανδηλάρη

Η τέλεια μπουκιά

Το σιρόπι σφενδάμου προσθέτει τη σωστή γλύκα, ενώ τα υγιεινά λιπαρά από το αλεύρι αμυγδάλου και το λάδι καρύδας διατηρούν τη ζύμη μαλακή.