Τάρτα με μανιτάρια και κρεμμύδια

Τάρτα: την γνωρίζεις γλυκειά και θερμιδογόνα! Τι θα έλεγες αν στην προσφέραμε αμυρή και light; Δοκίμασε την συνταγή για την τάρτα με μανιτάρια και κρεμμύδια και θα ξετρελαθείς!

Shape tip Αυτή η συνταγή θέλει σπιτική βάση τάρτας. Σου προτείνουμε την έτοιμη ζύμη σφολιάτας που θα βρεις στο σούπερ μάρκετ ως εναλλακτική, αφού δεν απαιτεί έξτρα χρόνο προετοιμασίας.

 

Μερίδες: 12

Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 35 λεπτά

Υλικά

500 γραμμ. μανιτάρια λευκά, κομμένα σε φέτες

2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες

1 φύλλο σφολιάτας

3 αβγά ελαφρά χτυπημένα

σπρέι μαγειρικής

350 ml κρέμα γάλακτος

200 γραμμ. τσένταρ τριμμένο

200 γραμμ. γκούντα τριμμένη

φρέσκο ή ξερό θυμάρι

πιπέρι

Εκτέλεση

Προθέρμανε το φούρνο στους 200ºC. Ψέκασε με σπρέι μαγερικής μια ταρτιέρα, άπλωσε το φύλλο της σφολιάτας, τρύπησέ τη με το πιρούνι και ψήσε τη μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Βγάλε την από το φούρνο και άφησέ τη να κρυώσει.


Ψέκασε ένα αντικολλητικό τηγάνι με σπρέι μαγειρικής και σοτάρισε τα κρεμμύδια μέχρι να γίνουν διάφανα και να μαλακώσουν αρκετά. Αφαίρεσέ τα και ρίξε τα μανιτάρια, αυξάνοντας τη φωτιά από μέτρια σε δυνατή. Σοτάρισέ τα μέχρι να μαλακώσουν.


Σε μπολ, ρίξε τα κρεμμύδια, τα μανιτάρια, την κρέμα γάλακτος, τα αβγά, τα τυριά, το θυμάρι και το πιπέρι, ανακάτεψε το μείγμα και ρίξ' το πάνω από τη σφολιάτα.


Ψήσε για 35 λεπτά στους 200ºC ή μέχρι η επιφάνειά της να φουσκώσει ελαφρώς και να πάρει βαθύ χρυσό χρώμα.

Θρεπτική αξία ανά μερίδα 442 θερμίδες, 31 γραμμ. λιπαρά, 24 γραμμ. υδατάνθρακες, 15 γραμμ. πρωτεΐνες, 2,5 γραμμ. φυτικές ίνες, 319 mg ασβέστιο, 1,5 mg σίδηρος

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i