Light μπισκότα με μαύρη ζάχαρη και τυρί κρέμα

Η μαύρη ζάχαρη είναι το μυστικό που θα κάνει τα cookies μαστιχωτά ενώ το cream cheese τους δίνουν μια ελαφριά γεύση.

08.04.2014

εχεις διαβασει

Light μπισκότα με μαύρη ζάχαρη και τυρί κρέμα

Πώς θα φτιάξεις τα μπισκότα με μαύρη ζάχαρη και τυρί κρέμα

Θα χρειαστείς

10 μπισκότα
125 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
100 γρ. τυρί κρέμα(σε θερμοκρασία δωματίου)
1 φλ. μαύρη ζάχαρη
2 βανίλιες
1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση

Κόβουμε τα μπισκότα σε πολύ μικρά κομμάτια με ένα μαχαίρι. Δεν τα θρυμματίζουμε στο blender για να μην γίνουν σκόνη και τα τοποθετούμε στο ψυγείο. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα στους 160ο C.

Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε με το μίξερ το βούτυρο με το τυρί κρέμα να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε τη μαύρη ζάχαρη και τις βανίλιες και ανακατεύουμε καλά. Η μαύρη ζάχαρη κάνει τα μπισκότα πιο μαστιχωτά. Τέλος, προσθέτουμε στο μείγμα μας το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια κουτάλα.

Σ’ ένα μεγάλο ρηχό ταψί απλώνουμε λαδόκολλα. Βάζουμε “μπουκιές” από τη ζύμη και πασπαλίζουμε με θρυματισμένα μπισκότα. Τα ακουμπάμε στη λαδόκολλα με μεγάλη απόσταση μεταξύ τους, γιατί στο ψήσιμο θα απλώσουν.

Ψήνουμε τα μπισκότα με μαύρη ζάχαρη για 15 στους 160°C και αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε σχάρα.

Δες και εδώ τη συνταγή για μαλακά μπισκότα με σοκολάτα και μόνο 55 θερμίδες!

Eυχαριστούμε το Γαβριήλ Νικολαϊδη, food blogger
Για περισσότερες συναγές, κάνε κλικ ΕΔΩ

Editor's Picks

Περισσότερα από Διατροφή και Αδυνάτισμα

Best of network

#shapegreece