Τούρτα από κρέπες: Φτιάξε κρέπες με αλεύρι σικάλεως χωρίς ζάχαρη

Με διαφορετικές στρώσεις και γαρνιρίσματα για να τις απολαμβάνεις αλλιώς κάθε φορά.

18.12.2019

Γράφει: Ελένη Δασκαλάκη

εχεις διαβασει

Τούρτα από κρέπες

Φτιάχνεις κρέπες με αλεύρι σικάλεως για έξτρα άρωμα και υφή, τις στοιβάζεις, τις καταψύχεις και μετά τις γαρνίρεις με φρέσκα ή αποξηραμένα σύκα. Ένα απολαυστικό γλυκό που σου κάνει καλό.

Tip προετοιμασίας:  Χρησιμοποίησε δύο αντικολλητικά τηγάνια για να φτιάξεις τις κρέπες
στο μισό χρόνο.

Για ένα πλούσιο frosting
Ανάμειξε μαρμελάδα με labneh (στραγγιστό κρεμώδες τυρί από τη Μέση Ανατολή). Φτιάξ’ το μόνη σου βάζοντας στραγγιστό γιαούρτι με ελάχιστο χυμό λεμονιού και λίγο αλάτι σε ένα
σουρωτήρι, με ένα μπολ από κάτω, και αφήνοντάς το στο ψυγείο για 24 ώρες.

Δες επίσης: Το πιο γευστικό smoothie bowl με μπανάνα και φυστικοβούτυρο

Mix and match: Άλλαζε τη γέμιση και το γαρνίρισμα για να απολαμβάνεις κάθε φορά
ένα διαφορετικό γλυκό. Διάλεξε φρούτα εποχής ή μία από τις παρακάτω λαχταριστές ιδέες:

  • Κρέμα πραλίνας για γέμιση, με φέτες μπανάνας από πάνω.
  • Εναλλάξ μασκαρπόνε και κρέμα λεμονιού ανάμεσα στις στρώσεις.
  • Σοκολατένια γκανάς για τη γέμιση, γλάσο σοκολάτας από πάνω.
  • Βούτυρο ξηρών καρπών ανάμεσα στις στρώσεις, φέτες μήλου για γαρνίρισμα.
  • Εναλλάξ βούτυρο αμυγδάλου και μαρμελάδα για γέμιση, φρέσκα σμέουρα από πάνω.

Τούρτα από κρέπες

Για 20 κρέπες
Συνολικός χρόνος: 2 ώρες

Υλικά

-1/3 φλ. πλήρες γάλα
-4 μεγάλα αβγά
-1/2 κ.γ. αλάτι
-1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-1/2 φλ. αλεύρι σικάλεως αναμειγμένο με λίγο αλεύρι σίτου
-2 φλ. labneh
-1/3 φλ. μαρμελάδα φράουλα ή σμέουρο
-250 ml φρέσκα σύκα, καθαρισμένα και κομμένα στα τέσσερα

Δες επίσης:Πώς θα φτιάξεις σάλτσα pesto από kale

Εκτέλεση

1. Βάλε το γάλα, τα αβγά και το αλάτι στο μπολ του μίξερ και χτύπησέ τα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Πρόσθεσε τα αλεύρια και ανάμειξε μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα. Με το μίξερ σε λειτουργία, πρόσθεσε το λάδι. Μετάφερε το χυλό σε ένα μπολ, σκέπασέ το και άφησέ το στο ψυγείο για τουλάχιστον 15 λεπτά έως και όλη τη νύχτα.
2. Άφησε το χυλό να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Ανακάτεψε καλά και μετά πρόσθεσε το νερό, μία μία κουταλιά, μέχρι ο χυλός να γίνει περίπου τόσο πυκνός όσο μια καλοχτυπημένη κρέμα γάλακτος (μπορεί να χρειαστείς έως και 6 κ.σ.).
3. Ζέστανε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία. Βάλε ελάχιστο ελαιόλαδο και άπλωσέ το με χαρτί κουζίνας για να πάει παντού.
4. Τράβηξε το τηγάνι από τη φωτιά, ρίξε 1/4 φλ. χυλό και αμέσως γείρε και περίστρεψε το σκεύος ώστε να σχηματιστεί μια λεπτή κρέπα. Μόλις ροδίσει το κάτω μέρος και το επάνω είναι στεγνό όταν το αγγίζεις, γύρισε την κρέπα και ψήσ’ την από την άλλη πλευρά για περίπου 30 δευτερόλεπτα. Μετάφερε σε μια πιατέλα. Επανάλαβε με το υπόλοιπο μείγμα μέχρι να τελειώσει.
5. Χτύπησε το labneh και τη μαρμελάδα να ομογενοποιηθούν. Βάλε μία κρέπα σε μια επίπεδη πιατέλα σερβιρίσματος και άπλωσε από πάνω μια λεπτή στρώση από το μείγμα, αφήνοντας
περιθώριο περίπου 0,5 εκατοστό. Συνέχισε εναλλάσσοντας κρέπα-μείγμα labneh μέχρι να τελειώσουν οι κρέπες.
6. Άπλωσε το υπόλοιπο μείγμα labneh πάνω από την τελευταία κρέπα και μετά αράδιασε τα σύκα. Σκέπασε χαλαρά με πλαστική μεμβράνη και άφησέ τη στο ψυγείο για τουλάχιστον 45 λεπτά για να «σταθεί» η τούρτα.

Διατροφική αξία ανά μερίδα: 280 θερμίδες, 13 γρ. λιπαρά (5,7 γρ. κορεσμένα), 170 mg νάτριο, 2 γρ. φυτικές ίνες, 8 γρ. πρωτεΐνη

Editor's Picks

Περισσότερα από Διατροφή και Αδυνάτισμα

Best of network

#shapegreece