H συνταγή για banoffee στην πιο υγιεινή και vegan εκδοχή του

Αναμφίβολα, ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκά που δεν μπορείς να αποκλείσεις από τις απολαύσεις σου.

20.01.2019

εχεις διαβασει

banoffee συνταγή

Vegan banoffee συνταγή: Το banoffee έχει αναδειχθεί σε ένα από τα πιο δημοφιλή και αγαπημένα γλυκά και σίγουρα είναι από εκείνα που δεν θέλεις να αποκλείσεις από τη διατροφή σου. Αν, ωστόσο, θέλεις να περιορίσεις τις θερμίδες του ή είσαι vegan, τότε η παρακάτω συνταγή που ανακαλύψαμε στο Instagram είναι η κατάλληλη για εσένα!

Διάβασε επίσης: Αυτό το σοκολατένιο μπράουνι έχει μόνο 87 θερμίδες και ένα μυστικό υγιεινό υλικό

Vegan banoffee συνταγή

Υλικά:

Για τη βάση:

  • 200 γραμμάρια αλεύρι
  • 2 1/2 σούπας καστανή μη επεξεργασμένη ζάχαρη
  • 1/2 αλάτι
  • μια πρέζα σκόνης βανίλιας
  • 2 1/2 κ.σ. λάδι καρύδας

Για την αλατισμένη σάλτσα καραμέλας:

  • 80 γρ. καστανή μη επεξεργασμένη ζάχαρη
  • 200 γρ. κρέμα καρύδας
  • 30 γρ. βούτυρο σόγιας
  • 1/2 κ.σ. αλάτι

Για την κρέμα: 

  • 2 κούπες κρέμα καρύδας (κρύα)
  • 1/4 κ.σ. σκόνη βανίλιας
  • 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 1 μπανάνα (για να γαρνίρεις)

Διάβασε επίσης: Brownies σοκολάτας με βρώμη: Η υγιεινή εκδοχή χωρίς ζάχαρη με συνταγή διατροφολόγου

Οδηγίες: 

1. Προθέρμανε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
3. Για τη βάση, βάλε όλα τα συστατικά σε ένα μπολ και αναμείξτε μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.
4. Τοποθέτησε το θρυμματισμένο μείγμα σε ένα δίσκο ψησίματος και κάλυψε με το χαρτί ψησίματος. Ψήσε στο φούρνο για 15-20 λεπτά.

5. Για την αλατισμένη σάλτσα καραμέλας, πρόσθεσε τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και μαγείρεψε σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει σκούρο καφέ χρώμα.
6. Σε μια άλλη κατσαρόλα ζέστανε την κρέμα καρύδας και άφησέ την στην άκρη.
7. Μόλις η καραμέλα φτάσει στο σκούρο καφέ χρώμα, ανακάτεψε την ζεστή κρέμα καρύδας, το βούτυρο σόγιας και το αλάτι (η κρέμα θα φουσκώσει λίγο). Ανακάτεψε και μαγείρεψε σε μέτρια φωτιά για μερικά λεπτά.
8. Όταν η σάλτσα αποκτήσει πηχτή υφή (μετά  από περίπου 5 λεπτά) τοοθέτησέ την σε ένα βάζο και αφήστε το να κρυώσει εντελώς.

9. Για την κρέμα, βάλε την κρέμα καρύδας σε ένα μικρό μπολ στην κατάψυξη για 10 λεπτά. Βγάλε το, πρόσθεσε τη ζάχαρη και τη σκόνη βανίλιας και χτυπήστε μέχρι να γίνει άκαμπτη.

10. Κόψε τις μπανάνες σε λεπτές φέτες.
10. Προετοίμαζε 4 βάζα και στη συνέχεια κάνε στρώματα από τη θρυμματισμένη βάση, τη μπανάνα, τη σάλτσα καραμέλας και κρέμα.

11. Βάλε τα βάζα στο ψυγείο για τουλάχιστον 3-4 ώρες πριν από την κατανάλωση.

View this post on Instagram

Who wants one of these Banoffee Pie Jars 🙈?! layers of Salted caramel, crumble, bananas and coconut whipped cream 🤤😍 you want the recipe? Here it is 🧚🏻‍♀️ . INGREDIENTS (for 4 servings): 200 g flour 2 1/2 tbsp brown unrefined sugar 1/2 tsp salt a pinch of vanilla powder 2 1/2 tbsp coconut oil — 80g brown unrefined sugar 200g coconut cream 30 g soy butter 1/2 tsp salt — 2 cups coconut cream (cold!) 1/4 tsp vanilla powder 1 tbsp brown sugar — 1 banana . METHOD: 1. Preheat the oven to 180 degrees. 3. for the crumble, place all the ingredients in a bowl and mix until combined. 4. Place the crumble on a baking tray covered with baking paper and cook in the oven for 15-20 minutes or until gold brown. 5. For the salted caramel sauce, add the sugar in a saucepan and cook over medium heat until it gets dark-brown. 6. in another saucepan heat the coconut cream and place it aside. 7. once the caramel reaches the dark brownish color stir in the warm coconut cream, soy butter and salt (the cream will bubble up a bit, so be careful!), stir and cook over medium heat for a couple of minutes. 8. When the sauce gets a little thick (after more or less 5 minutes) place it in a jar and let it cool down completely. 9. for the whipped cream, place a small bowl in the freezer for 10 minutes. Take it off, pour in the cream, the sugar and the vanilla powder and whip until stiff (it can take up to 10 minutes!). 10. Cut the bananas into thin slices. 10. Prepare 4 jars and then make layers of crumble, banana, caramel sauce and whipped cream until they finish. 11. place the jars in the fridge for at least 3-4 hours before serving. 12. ENJOY! . . . . . . . . . . . . . . . . #banoffeepie #caramel #saltedcaramel #coconut #crumble #dessertporn #dessert #desserts #postres #postres #dulce #dolce #whippedcream #bestofvegan #feedfeed #thrivemags #letscookvegan #wholefoods #spoonfeed #foodies #foodstyling #foodlover #foodandwine #huffposttaste #f52grams #foodgram #foodphoto #foodpornshare #healthyrecipes #sweettooth

A post shared by Carlo Cao (@vegaliciously) on

Editor's Picks

Περισσότερα από Διατροφή και Αδυνάτισμα

#shapegreece