Συνταγή για χοιρινό ψαρονέφρι, light όσο το στήθος κοτόπουλου!

Δοκίμασε αυτή τη συνταγή για χοιρινό ψαρονέφρι με φρέσκα μυρωδικά και πικάντικα μπαχαρικά, με μόλις 127 θερμίδες ανά μερίδα!

shutterstock_141929761

Ξέχνα για λίγο το στήθος κοτόπουλου. Το χοιρινό ψαρονέφρι είναι εξίσου χαμηλό σε λιπαρά, με ακόμη λιγότερες θερμίδες και περισσότερες βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Για τη συγκεκριμένη συνταγή ψήνεται ολόκληρο, με κρούστα από παπαρουνόσπορο, μυρωδικά και χοντρό θαλασσινό αλάτι!

Υλικά για 4 μερίδες

• 1 κ.σ. κραμβέλαιο

• 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα

• 1 κ.γ. παπαρουνόσπορος

• 1/2 κ.γ. κανέλα

τριμμένη

• 1/2 κ.γ. χοντρό

θαλασσινό αλάτι

• 1/4 κ.γ. λευκό πιπέρι,

φρεσκοτριμμένο

• ένα χοιρινό ψαρονέφρι

(350-500 γραμμ.)

• 1/4 φλιτζάνι άνηθος ψιλοκομμένος

• 1/4 φλιτζ. μαϊντανός

ψιλοκομμένος

Πώς θα το φτιάξεις

Προθέρμανε το φούρνο στους 220°C. Σε ένα μικρό μπολ, ανακάτεψε το λάδι, την πάπρικα, τους παπαρουνόσπορους, την κανέλα, το αλάτι και το λευκό πιπέρι. Βάλε το ψαρονέφρι σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και περίχυσε με το μείγμα ώστε να πάει παντού. Ψήσε μέχρι το χοιρινό να φτάσει σε θερμοκρασία 60°C (για μέτριο ψήσιμο), περίπου 15 λεπτά. Στο μεταξύ, κόψε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί ψησίματος στο μήκος του χοιρινού. Πασπάλισε τον άνηθο και το μαϊντανό σε ίση στρώση πάνω στο χαρτί. Κύλησε το μαγειρεμένο ψαρονέφρι στους χυμούς του, μετάφερέ το στο αντικολλητικό χαρτί και κύλησέ το αυτή τη φορά στα μυρωδικά ώστε να καλυφθεί ομοιόμορφα. Άφησέ το να σταθεί για 5 λεπτά, κόψ’ το σε λοξές φέτες και σέρβιρε.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i