Ζυμαρικά χωρίς γλουτένη: Φτιάξε την τέλεια συνταγή με ζυμαρικά από φαγόπυρο

Τα γλυκόξινα soba noodles είναι η τέλεια λύση!

02.03.2019

Γράφει: Κωνσταντίνα Μερκούρη

εχεις διαβασει

Ζυμαρικά από φαγόπυρο

Τα ζυμαρικά από φαγόπυρο έχουν έρθει για τα καλά στο προσκήνιο τα τελευταία χρόνια και όχι άδικα. Είναι πολύ θρεπτικά και αποτελούν την ιδανική λύση αντικατάστασης των κλασικών ζυμαρικών, αν θέλεις να αποφύγεις την κατανάλωση προϊόντων με γλουτένη. Παρακάτω θα βρεις μια τέλεια συνταγή για να τα δοκιμάσεις τώρα κιόλας.

Διάβασε επίσης: Ποια όσπρια έχουν περισσότερη πρωτεΐνη; Φακές, ρεβύθια και πώς θα βράσεις και φας κάθε ένα!

Ζυμαρικά από φαγόπυρο: Παγωμένα γλυκόξινα soba noodles

Μερίδες: 4
Συνολικός χρόνος: 20 λεπτά

Υλικά

  • 250 γρ. soba noodles (ζυμαρικά από φαγόπυρο)
  • 2 σκληρά νεκταρίνια ή ροδάκινα χωρίς το κουκούτσι
  • 3 κ.σ. gochujang (πάστα κόκκινου τσίλι)
  • 1 κ.σ. ξίδι από ρύζι
  • 1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 1 κ.σ. σησαμέλαιο
  • 1/2 αγγουράκι κομμένο σε σπιρτόξυλα
  • 3 μικρά καρότα, κομμένα σε σπιρτόξυλα
  • 1 φλ. ψιλοκομμένο μαρούλι
  • 2 κ.γ. ψημένο σουσάμι

Εκτέλεση

  1. Βάλε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό στο μάτι να πάρει βράση. Μαγείρεψε τα noodles σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Στράγγιξέ τα, ξέπλυνέ τα κάτω από κρύο νερό μέχρι να παγώσουν και στράγγιξέ τα ξανά.
  2. Στο μεταξύ, τρίψε στον ψιλό τρίφτη μισό νεκταρίνι μέσα σε ένα μεγάλο μπολ. Πρόσθεσε την πάστα τσίλι, το ξίδι, τη σόγια και το σησαμέλαιο και ανακάτεψε καλά. Κόψε σε λεπτές φέτες τα υπόλοιπα νεκταρίνια και κράτησέ τα στην άκρη.
  3. Πρόσθεσε τα κρύα noodles στο μπολ με τη σάλτσα και ανακάτεψε καλά.
  4. Μοίρασε τα noodles σε 4 μπολ. Αράδιασε από πάνω τους τα νεκταρίνια, το αγγούρι, τα καρότα, τα νεκταρίνια και το μαρούλι. Πασπάλισε με το σουσάμι και σέρβιρε.

Διάβασε επίσης: Τροφές χωρίς λιπαρά, λακτόζη, γλουτένη, ζάχαρη; Ποιες μας αφορούν πραγματικά;

Editor's Picks

Περισσότερα από Διατροφή και Αδυνάτισμα

Best of network

#shapegreece