Τα 5 λάθη στην περιποίηση του δέρματος που πρέπει να σταματήσεις τώρα

Λάθη κάνουμε όλες οι γυναίκες όσον αφορά στη φροντίδα του προσώπου μας! Ας προσπαθήσουμε τουλάχιστον να αποφεύγουμε αυτά τα πέντε!

Τα 5 λάθη στην περιποίηση του δέρματος που πρέπει να σταματήσεις τώρα

Ναι, δεν ενυδατώνεις καθημερινά τον οργανισμό σου με τις ποσότητες νερού που χρειάζεται ή υπάρχουν μέρες που ξεχνάς να επαναλαμβάνεις την εφαρμογή του αντηλιακού. Καμία γυναίκα δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν κάνει λάθη όσον αφορά τη φροντίδα του προσώπου της. Ο στόχος όμως είναι να κάνουμε τα λιγότερα σοβαρά. Αυτά λοιπόν είναι τα 5 λάθη που καλό είναι να αποφεύγουμε.

1. Δεν ξέρεις τι σημαίνει ο όρος «ρουτίνα ομορφιάς»

Θεωρείς ότι με μια κρέμα προσώπου και μια κρέμα ματιών μπορείς να πατήσεις pause στο χρόνο και να καταφέρεις να διατηρήσεις την επιδερμίδα σου νεανική και σφριγηλή μέχρι να φτάσεις την ηλικία των 50 plus.

Πριν από 2 δεκαετίες αυτό θα μπορούσε να ήταν εφικτό, στις μέρες μας όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει. Μια γυναίκα από την ηλικία των 20 και μετά ξεκινάει να έχει μια ρουτίνα ομορφιάς, η οποία αποτελείται από διάφορα βήματα.

Σε καθημερινή βάση χρειάζεται οπωσδήποτε προϊόντα καθαρισμού, κρέμα ημέρας, κρέμα ματιών και αντηλιακό, ενώ σε εβδομαδιαία βάση καλό είναι να κάνεις και κάποιες μάσκες προσώπου. Όσα τα χρόνια περνούν και τα πρώτα σημάδια κούρασης και γήρανσης προστίθενται, τόσο η ρουτίνα αυτή αρχίζει και επεκτείνεται, αφού στο παιχνίδι αρχίζουν να παίζουν και άλλα προϊόντα, όπως οι οροί, οι κρέμες νύχτας, τα peelings, booster κ.ά.

Και αυτή είναι μια συντηρητική ρουτίνα ομορφιάς με τα βασικά και απαραίτητα βήματα και όχι μια Γιαπωνέζικη ρουτίνα η οποία μπορεί να περιλαμβάνει μέχρι και 16 βήματα ημερησίως. Υπάρχει επίσης και ένα άλλο σημείο στο οποίο οι δερματολόγοι μας επιστούν την προσοχή: όταν ξεκινάμε τη χρήση μιας κρέμας να προσπαθούμε να είμαστε συνεπείς στη χρήση της για τουλάχιστον 6 εβδομάδες, αφού τόσο χρονικό διάστημα χρειάζεται ένα προϊόν για να αρχίσει να δείχνει την αποτελεσματικότητά του.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i