Μαμά μετά τα 40; Πρόσεξε το βάρος σου!

Έρευνα του MD John R. Barton του Central Baptist Hospital in Lexington, Kentucky που αποδεικνύει πως αν διατηρείς ένα ισορροπημένο βάρος μπορείς να μετριάσεις τους κινδύνους της εγκυμοσύνης μετα τα 40.

06.07.2012

Γράφει: Shape.gr

εχεις διαβασει

Μαμά μετά τα 40; 
Πρόσεξε το βάρος 
σου!

Αν είσαι πάνω από 40 και προσπαθείς να συλλάβεις ή αν είσαι στην ίδια ηλικία και διανύεις τους πρώτους μήνες της κύησης, μία νέα έρευνα του MD John R. Barton του Central Baptist Hospital in Lexington, Kentucky αποδεικνύει πως αν διατηρείς ένα ισορροπημένο βάρος  μπορείς να μετριάσεις τους κινδύνους.

Ενώ ο δείκτης των γεννήσεων για τις γυναίκες μεταξύ 20-23 έχει μειωθεί ο αριθμός των γυναικών που αποφασίζουν να γίνουν μητέρες μετά τα 40 αυξάνεται συνεχώς. Η έρευνα ασχολήθηκε με 53.000 γυναίκες ηλικίας 40 ετών και άνω που ήταν έγκυες για πρώτη φορά. Οι παχύσαρκες γυναίκες που ήταν πάνω από 40 είχαν περισσότερες επιπλοκές ακόμα και από γυναίκες που ήταν και 2 χρόνια μεγαλύτερες αλλά διατηρούσαν ένα ισορροπημένο βάρος. Κάποιες από αυτές τις επιπλοκές ήταν:

  • πρόωρη κύηση

  • διαβήτης κύησης

  • προεκλαμψία και υψηλή αρτηριακή πίεση

Η έρευνα υπέδειξε ότι ειδικά για τις γυναίκες που είναι έγκυες και είναι πάνω από 40 συνιστάται:

  • ο ΒΜΙ (Δείκτης μάζας σώματος) να είναι κάτω από 25 (Υπολόγισε τον δικό σου ΒΜΙ από το link στην κεντρική σελίδα του shape.gr)

  • να σταματήσουν το κάπνισμα, το αλκοόλ και την καφεΐνη

  • και να ακολουθήσουν έναν υγιεινό τρόπο ζωής ο οποίος συνιστάται βέβαια και σε όλες τις έγκυες ανεξαρτήτου ηλικίας

Editor's Picks

Περισσότερα από Shape Mama

#shapegreece