Γάλα και εγκυμοσύνη: Είναι τελικά απαραίτητο;

Σύμφωνα με έρευνα του McGill university Η ποσότητα γάλατος που καταναλώνεις κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να επηρεάσει το τελικό βάρος του

03.10.2017

εχεις διαβασει

Σύμφωνα με έρευνα του School of Dietetics and Human Nutrition στο Montreal’s McGill University το μέγεθος του μωρού σου είναι ανάλογο της πόσοτητας των γαλακτοκομικών που καταναλώνεις όπως εξήγει η Dr. Kristine Koski.
Σύμφωνα με την έρευνα στην οποία συμμετείχαν 2,091 έγκυες, οι γυναίκες που κυοφορούσαν και κατανάλωναν λιγότερο από ένα ποτήρι γάλα την ημέρα γεννήσανε παιδιά που ζυγίζαν περίπου 100-120 γραμμάρια λιγότερο, σε σχέση με τις γυναίκες που έπιναν περισσότερο από ένα ποτήρι γάλα ή αντίστοιχα ισοδύναμα γαλακτοκομικά!

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά πορίσματα της έρευνας σχετίζεται με τους λόγους της μη κατανάλωσης γαλακτοκομικών από τις γυναίκες. Πέρα από τις περιπτώσεις γυναικών που παρουσίαζαν δυσανεξία στα γαλακτοκομικά, πολλές γυναίκες δεν έπιναν γάλα γιατί πίστευαν ότι το γάλα τις παχαίνει και τις φουσκώνει και ακόμα χειρότερα ότι το γάλα θα μετέφερε στα παιδιά τους αλλεργίες! Όπως εξηγεί και η Dr. Koski τίποτα από όλα αυτά δεν ισχύει. Τα γαλακτοκομικά είναι σίγουρα από τις τροφές που πρέπει να συμπεριλαμβάνονται στο καθημερινό διαιτολόγιο της κάθε εγκύου!
Shape Tip: Αν έχεις δυσανεξία στο γάλα ή σου προκαλούν αναγούλα τα γαλακτοκομικά συμβουλέψου το γιατρό σου και πάρε συμπληρώματα ασβεστίου και βιταμίνης D!

Editor's Picks

Περισσότερα από Shape Mama

#shapegreece