Mπισκότα ρεβιθιού με μήλο και κανέλα χωρίς ζάχαρη, χωρίς αλεύρι, χωρίς γλουτένη

Μπισκότα ρεβιθιού με μήλο και κανέλα από το διατροφολόγο Μάνο Δημητρούλη.

03.10.2018

Γράφει: Επιστημονικός Συνεργάτης Shape

εχεις διαβασει

Mπισκότα ρεβιθιού με μήλο και κανέλα χωρίς ζάχαρη, χωρίς αλεύρι, χωρίς γλουτένη

Από τον Μάνο Δημητρούλη, κλινικό διαιτολόγο-διατροφολόγο Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, Master Αθλητικής Διατροφής (www.dietstories.gr).

Υλικά για 28 μπισκότα (14 μερίδες):

  • 1½ κούπα βρασμένα ρεβίθια σουρωμένα
  • 9 αποξηραμένους χουρμάδες
  • 1 μικρό μήλο πολτοποιημένο
  • ½ κούπα βρώμη
  • 2 κ.σ. βούτυρο αμυγδάλου
  • 1 κ.σ. κανέλα
  • 2 κ.γ. baking powder
  • 1 κ.σ. λιναρόσπορο
  • 1 μήλο σε μικρά κομματάκια
  • 1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

Σε πολυκοπτικό μηχάνημα αλέθουμε τα ρεβίθια και στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Με ένα μικρό scoop παγωτού παίρνουμε μπαλάκια και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για περίπου 17 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα ( 2 μπισκότα)

Ενέργεια: 104 kcal / Υδατάνθρακες: 14 γρ. / Πρωτεΐνη: 4 γρ. / Λιπαρά: 3.8 γρ. / Κορεσμένα λιπαρά: 1.9 γρ. / Φυτικές Ίνες: 0.6 γρ.

 

The Mamagers Update:

Θα μείωνες ποτέ έναν ενήλικα όπως κάνεις συχνά στο παιδί σου;

Το παιδί χρειάζεται την ενθάρρυνση όπως το φυτό χρειάζεται ήλιο και νερό

Περισσότερα από Shape Mama

#shapegreece