Έρευνα: Ποια είναι η σωστή εποχή για να γραφτείς στο γυμναστήριο

To υποσχέθηκες. Θα γυμνάζεσαι πιο συστηματικά. Λάθος, λένε οι επιστήμονες. Ο χειμώνας δεν είναι η σωστή εποχή για τέτοιου είδους ξεκινήματα.

03.01.2017

εχεις διαβασει

Έρευνα: Ποια είναι η σωστή εποχή για να γραφτείς στο γυμναστήριο

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή καθηγητή άσκησης και αθλητικής επιστήμης του Πανεπιστημίου της Νότιας Carolina- Aiken, Brian Parr, το τέλος του καλοκαιριού και η έναρξη του σχολικού έτους είναι οι καλύτερες στιγμές για να ξεκινήσει κάποιος το γυμναστήριο ή οποιαδήποτε άλλη συστηματική, φυσική δραστηριότητα

Πολύ σημαντικό είναι επίσης, σύμφωνα με την έρευνά του, ότι αν ξεκινήσει κάποιος να γυμνάζεται αυτές τις δύο περιόδους τα αποτελέσματα θα διαρκέσουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Ενώ, αν κάποιος αρχίσει γυμναστική για παράδειγμα τον Ιανουάριο, στην καρδιά του χειμώνα, θα πρέπει να ασκείται εντατικά χωρίς απαραίτητα να επιτύχει το αποτέλεσμα που επιθυμεί.

έντονη άσκηση

Στο γιατί συμβαίνει αυτό ο καθηγητής Parr απαντά ότι: “οι άνθρωποι βρίσκουν πιο εύκολο να προγραμματίσουν την άσκησή τους το καλοκαίρι και την άνοιξη που η μέρα είναι μεγαλύτερη. Επίσης, όλοι μας μας, έχουμε κάπως πιο χαλαρό πρόγραμμα αυτές τις εποχές και ειδικά το καλοκαίρι. Και τέλος, η εικόνα του σώματος με λιγότερα ρούχα είναι επίσης μια καλή κινητήριος δύναμη”!

Editor's Picks

Περισσότερα από Shape Mama

Best of network

#shapegreece