5 τρόποι να ενισχύσεις τη γονιμότητά σου

Οι βασικοί δείκτες που έχουν δείξει οι έρευνες είναι οι εξής.

10.11.2016

εχεις διαβασει

Το άγγιγμα κάνει καλό στην υγεία: Μάθε πώς (Ακόμα και το να είσαι ξυπόλητη!)

1 Κόψε τα τρανς λιπαρά Μια έρευνα του Χάρβαρντ για τη γονιμότητα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο μεγαλύτερος παράγοντας διατροφής που επηρεάζει τη γονιμότητα είναι τα τρανς λιπαρά. Μόλις 4 γραμμάρια την ημέρα –δηλαδή μισή μερίδα τηγανιτό κοτόπουλο!– έχουν αρνητική επίδραση. Απόφυγε τις τηγανητές τροφές, το πρόχειρο φαγητό και οτιδήποτε περιέχει υδρογονωμένα (ή μερικώς υδρογονωμένα) έλαια.

2 Κόψε το κάπνισμα Μια 36χρονη μανιώδης καπνίστρια έχει ωοθήκες που συμπεριφέρονται σαν να ήταν ήδη 40. Το καλό είναι ότι όταν το κόψεις, μπορεί η βλάβη να μην αντιστρέφεται, αλλά δε συνεχίζεται.

3 Ισορρόπησε το σάκχαρό σου Μείωσε τη ζάχαρη, το λευκό αλεύρι και τις επεξεργασμένες τροφές και μη μένεις νηστική πάνω από 3 ώρες. Εάν μπορείς, ακολούθησε μια διατροφή με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη.

4 Ασκήσου – ήπια Η υπερβολική άσκηση κάνει το ίδιο κακό στη γονιμότητα όσο και η παντελής έλλειψή της. Το ιδανικό για να αυξήσεις τις πιθανότητες σύλληψης είναι να κάνεις μισή ώρα αερόβιας άσκησης –όπως γρήγορο περπάτημα ή κολύμπι– τρεις με πέντε φορές την εβδομάδα.

5 Κάνε σεξ Σε μελέτες έχει διαπιστωθεί ότι πρέπει να κάνεις σεξ τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα για να συλλάβεις, αν είσαι μεταξύ 35 και 39 ετών.

[related id="23690"]

Περισσότερα από Shape Mama

Best of network

#shapegreece