Το tip για να μείνεις πιο γρήγορα έγκυος – ποιες είναι οι γόνιμες μέρες σου;

Εκτός του να μετράς τις γόνιμες μέρες σου, ξέρεις ποιο είναι το μυστικό για να μείνεις πιο γρήγορα έγκυος; 

26.01.2012

Γράφει: Αμαλία Δούκα

εχεις διαβασει

μωρό εγκυμοσύνη μαμά

Έχεις σταθερό κύκλο και μετράς τις γόνιμες μέρες σου για να ξέρεις πότε είναι περισσότερες οι πιθανότητες να μείνεις έγκυος. Αυτό θεωρητικά αρκεί – αλλά πρόσεξε, το «θεωρητικά»! Γιατί είναι λίγες οι γυναίκες που έχουν τόσο σταθερό κύκλο που να μπορούν να βασιστούν σε αυτόν αλλά και πολλές φορές μέσα στο χρόνο η περίοδός σου μπορεί να επηρεαστεί από κάτι και να έρθει νωρίτερα ή αργότερα.

Ποιες είναι, λοιπόν, οι γόνιμες μέρες σου

Ίσως μέχρι σήμερα ήξερες πως έχεις μεγαλύτερες πιθανότητες αν κάνεις σεξ ανάμεσα στη 10η και τη 17η μέρα του κύκλου σου (μετρώντας από την πρώτη μέρα της περιόδου).

Σε έρευνα όμως του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας υποστηρίζεται ότι η συγκεκριμένη φάση είναι θεωρητική, αφού πολλές γυναίκες διατηρούν καλύτερα ποσοστά πριν από τη 10η ή μετά τη 17η, ιδιαίτερα αν δεν έχουν (απόλυτα) τακτική περίοδο 28 ημερών.

Το tip για να μείνεις πιο γρήγορα έγκυος

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η πιο αποτελεσματική λύση είναι να κάνεις σεξ τρεις φορές την εβδομάδα όλον το μήνα! Μην το κάνεις όμως καταναγκαστικά. Άφησε τη φύση να κάνει τη δουλειά της. Ακόμη κι αν το να μείνεις έγκυος σου ακούγεται πολύ δύσκολο, να θυμάσαι πως η ανθρωπότητα συνεχίζει να αναπαράγεται χωρίς να μετράει ώρες και γόνιμες μέρες.

 

Editor's Picks

Περισσότερα από Shape Mama

#shapegreece