Θηλασμός και απώλεια βάρους: Γίνεται;

Θηλασμός και απώλεια βάρους: δύο έννοιες ασυμβίβαστες ή μήπως όχι;

31.08.2012

Γράφει: Shape.gr

εχεις διαβασει

Θηλασμός και απώλεια βάρους

Ο θηλασμός όμως είναι μία από τις πιο ξεχωριστές στιγμές της ζωής σου. Είναι πολύ σημαντικό, να καταλάβεις πως σε αυτή τη φάση της ζωής σου, πρέπει να προσέχεις το σώμα σου γιατί μέσω αυτού θα προσφέρεις στο μωρό σου τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται! Φυσικά και μπορείς να χάσεις κιλά με το θηλασμό, απλά πρέπει να το κάνεις με το σωστό και ασφαλή τρόπο, όπως εξηγεί και η Susan Condon σύμβουλος θηλασμού και διατροφής.

Έχε προοπτική και όραμα

Μην περιμένεις να γίνουν θαύματα με το σώμα σου. Χρειάστηκες 9 μήνες για να πάρεις τα κιλά, θα χρειαστείς από 10 μήνες μέχρι ένα χρόνο για να τα χάσεις. Η ζωή σου με τον ερχομό του μωρού άλλαξε ριζικά, οι ορμόνες σου παίζουν τα δικά τους παιχνίδια, δώσε στον εαυτό σου το χρόνο που χρειάζεται, για να προσαρμοστεί σταδιακά σε όλα τα νέα δεδομένα.

Διάβασε κι εδώ: Θηλασμός: 3 λόγοι για να θηλάσεις!

Θηλασμός και απώλεια βάρους

Ο θηλασμός πέρα από το ότι είναι ότι καλύτερο για την υγεία του μωρού σου, και ότι σε συνδέει μαζί του με έναν μοναδικό τρόπο, θα σε βοηθήσει να επανέλθεις σιγά-σιγά. Μην ξεχνάς ότι με το γάλα που δίνεις στο μωρό σου καις περίπου 500 θερμίδες την ημέρα.

Θηλασμός και άσκηση

Αφού ρωτήσεις πρώτα το γιατρό σου μπορείς μετά από 6 περίπου εβδομάδες να ξεκινήσεις ήπιες δραστηριότητες για να ενεργοποιήσεις το μεταβολισμό και το σώμα σου. Μπορείς να ξεκινήσεις το περπάτημα, έχοντας το μωρό σου στο καρότσι! Όσο θα περνάνε οι μήνες μπορείς να κάνεις yoga και pilates μαζί με το μωρό! Αν δεν έχεις κάποιο γυμναστήριο κοντά σου που να έχει τέτοια μαθήματα, αγόρασε ένα dvd και κάνε το μάθημα στο σπίτι μαζί με το μωρό σου! Θα ενθουσιαστεί τόσο εκείνο, όσο και εσύ με τα αποτελέσματα!

Θηλασμός και διατροφή

Πρέπει να κατανοήσεις ότι η βασική σου προτεραιότητα είναι να τρέφεσαι εσύ όπως πρέπει,για να αναπτυχθεί και το μωρό σου, όσο καλύτερα γίνεται! Να μην ξεχνάς πως όσο καιρό θα θηλάζεις, η ζυγαριά σου θα δείχνει σίγουρα 2 κιλά παραπάνω λόγω του θηλασμού, καθώς το στήθος σου είναι μεγαλύτερο και γεμάτο γάλα. Επιβάλλεται όπως εξηγεί και η Susan Condon σύμβουλος θηλασμού και διατροφής.να παίρνεις περίπου 1800 θερμίδες την ημέρα. Προτίμησε μία διατροφή πλούσια σε λαχανικά, φρούτα, γαλακτοκομικά, ψάρι, κοτόπουλο, όσπρια και λαδερά. 

Διάβασε κι εδώ: Οι 10 καλύτερες τροφές για γυναίκες που θηλάζουν!

Extra Shape Tip: Απόλαυσε αυτή τη φάση της ζωής σου. Είσαι υπεύθυνη για την επιβίωση ενός άλλου ανθρώπου και αυτό από μόνο του είναι αξιέπαινο και μαγικό, ακόμα και με μερικά κιλά παραπάνω. Τα κιλά αν το θέλεις πραγματικά θα τα χάσεις και θα έχεις στην αγκαλιά σου ένα όμορφο και υγιές μωρό!

Editor's Picks

Περισσότερα από Shape Mama

Best of network

#shapegreece