9 πράγματα που λέω στα παιδιά μου και θα ήθελα κάποιος να πει και σε μένα

Στα πρώτα χρόνια της ζωής τους – και όχι μόνο – δίνουμε συνεχώς οδηγίες στα παιδιά μας – από το πού να πάνε μέχρι το τι να κάνουν και τι να φάνε

13.03.2018

εχεις διαβασει

9 πράγματα που λέω στα παιδιά μου και θα ήθελα κάποιος να πει και σε μένα

Στα πρώτα χρόνια της ζωής τους – και όχι μόνο – δίνουμε συνεχώς οδηγίες στα παιδιά μας – από το πού να πάνε μέχρι το τι να κάνουν και τι να φάνε. Και αν αυτό το βρίσκουν ενοχλητικό, ίσως είναι επειδή απλά δεν ξέρουν να ξεχωρίζουν το καλό πράγμα όταν το ακούν. Και θα σας πω τί εννοώ.

Παρακάτω ακολουθούν τα 9 πιο ΩΡΑΙΑ πράγματα που λέω στα παιδιά μου, και θα ήθελα κάποιος – ΕΣΤΩ ΕΝΑΣ – να τα πει και σε μένα :

1 | Πήγαινε να πάρεις έναν υπνάκο.

Γιατί είναι αποδεκτό μόνο για τα μικρά παιδιά να ξεκλέβουν λίγα λεπτά – αν όχι ώρες – για ένα πολύ απαραίτητο υπνάκο; Οι ενήλικες και οι γονείς και των δύο φύλων θα εκτιμούσαν σε μεγάλο βαθμό ένα μεσημεριανό διάλειμμα. Για λίγο, 5 λεπτάκια, ίσα να κλείσουμε λίγο τα μάτια μας.

2 | Φάε ακόμα ένα κομμάτι πίτσα / σουβλάκι.

Θα φιλούσα όλο τον κόσμο εάν με προέτρεπαν να πάρω άλλο ένα κομμάτι πίτσα ή σουβλάκι. Γιατί τα παιδιά βασανίζουν τις μαμάδες και τους μπαμπάδες για να φάνε λίγο ακόμη;

3 | Πήγαινε στο δωμάτιό σου.

Λοιπόν, θα ήθελα κι εγώ κάποιον να μου πει, πήγαινε στο δωμάτιό σου κι έρχομαι σε λίγο. Ειδικά όταν το σαλόνι είναι γεμάτο με legos και σπασμένες ξυλομπογιές. Θα πήγαινα πετώντας…

Διάβασε τη συνέχεια στο themamagers.gr

Topics:

Περισσότερα από Shape Mama

εγκυμοσύνη τεστ εγκυμοσύνης
Οι πιο συνηθισμένοι φόβοι της εγκύου και τι πρέπει να ξέρεις

Ποιοι είναι οι πιο κοινοί και οι πιο συνηθισμένοι φόβοι της εγκύου; Αυτοί ήταν οι δικοί μου φόβοι που με κρατούσαν άγρυπνη τις νύχτες – και χωρίς λόγο, όπως απέδειξε η ίδια η ζωή.

παιδί παιδίατρος εξετάσεις
Τι περιλαμβάνει ο προληπτικός έλεγχος για παιδιά και εφήβους από τον παιδίατρο Γιώργο Γλυνό

Ποιος είναι ο απαραίτητος προληπτικός έλεγχος σε παιδιά και εφήβους τώρα που άνοιξαν τα σχολεία;

παιδίατρος εμβόλιο εμβολιασμός
Ανεμβολίαστα παιδιά: Διευκρινήσεις για την εγγραφή τους στα σχολεία ζητούν οι παιδίατροι

Με επιστολή τους τα μέλη της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής καταγγέλλουν πιθανό νομικό «παραθυράκι» για τα ανεμβολίαστα παιδιά αναφορικά με την εγγραφή τους στα σχολεία.

μπαμπάς κόρη
Είναι ο σύντροφός σου ο ιδανικός πατέρας; Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά που τον ξεχωρίζουν

Υπάρχει ιδανικός πατέρας και ποια είναι τα γνωρίσματα που θα πρέπει θεωρητικά να έχει;

#shapegreece