Δεύτερη εγκυμοσύνη vs Πρώτης ανά τρίμηνο: Τα καλά, τα… λιγότερο καλά και όσα ΠΡΕΠΕΙ να ξέρεις

Το τεστ εγκυμοσύνης βγήκε θετικό και δεν είναι η πρώτη φορά. Έχοντας ήδη βιώσει μια εγκυμοσύνη και μία γέννα και μεγαλώνοντας ήδη το πρώτο σου παιδί, ξέρεις τι σε περιμένει. Μια από τις Shape μαμάδες εξηγεί!

14.05.2018

εχεις διαβασει

-Κάνεις baby shower και προσπαθείς να τηρήσεις όλες τις παραδόσεις που τήρησες και ούσα έγκυος στο πρώτο σου παιδί. Το άγχος να μην ξεχωρίσεις από τόσο νωρίς τα παιδιά σου, έχει ήδη ξεκινήσει.

-Αναρωτιέσαι πως θα είναι το μωρό σου; Τόσο χαρισματικό, χαρούμενο και όμορφο όπως το πρώτο; Hell yeah!

-Ξεκινάει και το άγχος του τοκετoύ. Αυτή τη φορά δεν πας ξυπόλητη στα αγκάθια, ξέρεις ακριβώς τι σε περιμένει, έχεις φτιάξει βαλίτσα για το μαιευτήριο και σκέφτεσαι ήδη «πως στο καλό θα αποχωριστείς το μωρό σου τόσες μέρες»!

mom-clutches-daughter

-Δεν έχεις καμία υπομονή να περιμένεις στην ουρά με την κοιλιά τούρλα κι ένα παιδί να σε κρατάει από το χεράκι, Προσπερνάς αδιάφρους, ηλικιωμένους χωρίς τύψεις κι ενοχές.

– Δεν βγάζεις όσες φωτογραφίες έβγαζες ούσα έγκυος την πρώτη φορά αλλά νιώθεις τεράστια χαρά που βιώνεις το θαύμα αυτό ξανά, και που μπορεί να μην έχεις τη χαρά να το ξαναβιώσεις στη ζωή σου.

– Κάνεις μπάτζετ για το δωμάτιο του νέου μωρού πιο μαζεμένο και ξέρεις να μην σκορπάς χρήματα σε πράγματα που δεν έχουν καμία χρησιμότητα.

– Δεν κοιμάσαι, όχι, δεν κοιμάσαι. Η κοιλιά σε ενοχλεί, οι εβδομάδες δεν κυλούν, νιώθεις έγκυος εκατό χρόνια και ταυτόχρονα έχεις κι ενα παιδί που ξυπνάει στη μέση της νύχτας και θέλει ένα παραμύθι από τη μαμά του κι άλλο ένα που κλωτσάει στη μέση της νύχτας!

– Ανυπομονείς να γίνετε τέσσερις και να ξεκινήσει η νέα φάση της ζωής σας!

Editor's Picks

Περισσότερα από Shape Mama

#shapegreece