Ποια είναι η καλύτερη ηλικία να μάθει το παιδί ένα μουσικό όργανο; Και πώς αλλάζει αυτό τον εγκέφαλό του;

Ξέρεις ότι η ακαδημαϊκή πορεία του μικρού σου ξεκινάει από το ωδείο; Μήπως είναι ώρα να μάθει το παιδί ένα μουσικό όργανο;

07.05.2019

εχεις διαβασει

παιδί μουσική μουσικό όργανο

Η εκμάθηση ενός μουσικού οργάνου δεν βοηθά ένα παιδί μόνο να τελειοποιήσει το “αυτί” του αλλά και να ενισχύσει τις δεξιότητες που απαιτούνται για τη μετέπειτα ακαδημαϊκή του πορεία. Μήπως είναι ώρα να μάθει το παιδί ένα μουσικό όργανο;

Γιατί είναι σημαντικό να μάθει το παιδί ένα μουσικό όργανο;

Σύμφωνα με μελέτες, τα παιδιά που ασχολούνται με τη μουσική, παρουσιάζουν βελτιώσεις ακόμη και στις μαθηματικές τους ικανότητες. Αυτό συμβαίνει διότι μαθαίνουν από μικρή ηλικία μια σειρά από δεδομένα και εικόνες, όπως το πεντάγραμμο, διαβάζουν με κώδικες, όπως οι νότες, αλλά και εξετάζουν προβλήματα σε διαφορετικό επίπεδο, όπως οι μουσικές συνθέσεις. στηρίζουν ότι:

1) Η μουσική και τα μαθηματικά είναι αλληλένδετα. Όταν ένα παιδί είναι σε θέση να κατανοεί τον παλμό, τον ρυθμό και τις κλίμακες, μαθαίνει παράλληλα πώς να διαιρέσει και να δημιουργήσει κλάσματα.

Διάβασε επίσης: Μαθήματα ζωής από τα παιδιά μας – Τελικά η σοφία δεν έχει απαραίτητα σχέση με την ηλικία!

Διάβασε επίσης: 5 μαθήματα ζωής που πήρε το παιδί μου διαβάζοντας ελληνική μυθολογία

2) Καθώς το παιδί θα μεγαλώνει, παράλληλα με την εκμάθηση του μουσικού οργάνου αρχίζει και να τραγουδά, εκπαιδεύοντας έτσι την βραχυπρόθεσμη μνήμη του και, τελικά, τη μακροπρόθεσμη μνήμη. Αυτό αποτελεί λοιπόν μια άριστη μέθοδο που μπορεί αργότερα να εφαρμοστεί και σε άλλες δεξιότητες μνήμης.

3) Τα μικρά παιδιά εισάγονται σταδιακά στις βασικές αρχές της φυσικής αφού όπως σταδιακά θα μάθουν, ο ήχος είναι δόνηση που μεταδίδεται με τη μορφή κυμάτων και έτσι τελικά φτάνει στα αυτιά μας.

4) Μαθαίνοντας διαφορετικά μουσικά όργανα, τα παιδιά μπορούν να ανακαλύψουν τον ρόλο που παίζει η μουσική σε άλλους πολιτισμούς. Για παράδειγμα,τα τύμπανα μπορούν να εισάγουν τα παιδιά στην κουλτούρα χωρών όπως η Κούβα ή η Αργεντινή. Όργανα, όπως το βιολί και το πιάνο, που έχουν ένα ευρύ ρεπερτόριο, συμπεριλαμβανομένης της κλασικής και της τζαζ μπορούν να διδάξουν πολλά για τον αμερικανικό Νότο. Η εξοικείωση λοιπόν με άλλους πολιτισμούς σε νεαρή ηλικία, ενισχύει την ευρύτητα του πνεύματός τους και τα μαθαίνει τον κόσμο μέσα από τις μουσικές παραδόσεις.

The Mamagers Update 

Πώς σε επηρεάζει το παιδί που κρύβεις μέσα σου;

Αγκαλιάστε το μωρό σας όταν το ταΐζετε με το μπιμπερό, όπως θα κάνατε και αν το θηλάζατε

Πότε να ξεκινήσει και τι είδους όργανο;

  • Η ηλικία των 3 περίπου ετών θεωρείται κατάλληλη για να ξεκινήσει ένα παιδί να μαθαίνει έγχορδα μουσικά όργανα.
  • Η εκμάθηση βιολοντσέλου συνίσταται από τα 4 με 5 έτη και άνω, ενώ για το μπάσο, το οποίο απαιτεί περισσότερη σωματική δύναμη, θεωρητικά το παιδί θα πρέπει να έχει φτάσει στην ηλικία των 11 ετών.
  • Τα πνευστά όργανα είναι μια καλή βάση για να μάθουν να «διαβάζουν» μουσική, αλλά συνιστώνται σε παιδιά από 7 ή 8 ετών και άνω.

[related id="69471"]

Περισσότερα από Shape Mama

Best of network

#shapegreece

This error message is only visible to WordPress admins
Error: There is no connected account for the user 531918802.