Θέλεις να βοηθήσεις το μωρό σου να μπουσουλήσει πιο γρήγορα; Εγώ έκανα αυτό!

Θέλεις το μωρό σου να μπουσουλήσει γρηγορότερα; Η Ελένη Δασκαλάκη σου προτείνει μια shape tested συμβουλή.

23.07.2018

εχεις διαβασει

Μη γελάσεις, αλλά το έχω δοκιμάσει! (Έχουμε κάνει και χειρότερα ως γονείς, π.χ. έχουμε προσπαθήσει να μάθουμε -!!!!- στο νεογέννητο μωρό μας πώς να κλαίει!)

Ας ξεκινήσουμε όμως από τι ΔΕΝ πρέπει να κάνεις αν προσπαθείς να βοηθήσεις το μωρό σου να μάθει να μπουσουλάει.

Αντίθετα με ότι λέμε μεταξύ μας οι μαμάδες ένα παχουλό μωρό δεν θα αργήσει να μπουσουλήσει ή να σηκωθεί εξαιτίας του βάρους του. Αν το κάνει θα είναι για άλλους λόγους. Οπότε δεν πρέπει να βάλεις το μωρό σε δίαιτα! Άλλωστε όλα τα μωρά χάνουν τα παχάκια και τα φουσκωτά μάγουλα μόλις αρχίσουν να περπατάνε.

Τι μπορείς να κάνεις

Το μωρό σου μαθαίνει πολλά από τη μίμηση. Δείξε του λοιπόν τον τρόπο για να μάθει να μπουσουλάει! Ξάπλωσε μαζί του στο πάτωμα και μπουσούλησε ή σήκω στα τέσσερα. Το ίδιο -και περισσότερο- αποτελεσματικό είναι να φέρνεις τακτικά το μωρό σου σε επαφή με άλλα μωρά της ηλικίας του που μπουσουλάνε ή περπατάνε ώστε να λειτουργήσει το ένστικτο της μίμησης.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Πως θα φάει το μωρό τα φρούτα

Βάζε συχνά το μωρό στο πάτωμα (σε μια χοντρή κουβέρτα, χαλάκι δραστηριοτήτων ή πάπλωμα) και σκόπρισε γύρω του παιχνίδια ενθαρρύνοντάς το να τα πλησιάσει.

Μην αγχώνεσαι! Κανείς δεν μπορεί να πιέσει ένα μωρό να κάνει κάποια πράγματα γρηγορότερα απ’ ότι είναι στη φύση του να κάνει. Ασκώντας πίεση στο μωρό το μόνο που καταφέρνεις είναι να αγχώνεσαι εσύ και να το εκνευρίζεις.

Αν παρόλα αυτά έχουμε σοβαρές ανησυχίες για την ανάπτυξη του μωρού σου ο μόνος ειδικός να σου δώσει απαντήσεις είναι ο παιδίατρος που το παρακολουθεί.

Editor's Picks

Περισσότερα από Shape Mama

εγκυμοσύνη τεστ εγκυμοσύνης
Οι πιο συνηθισμένοι φόβοι της εγκύου και τι πρέπει να ξέρεις

Ποιοι είναι οι πιο κοινοί και οι πιο συνηθισμένοι φόβοι της εγκύου; Αυτοί ήταν οι δικοί μου φόβοι που με κρατούσαν άγρυπνη τις νύχτες – και χωρίς λόγο, όπως απέδειξε η ίδια η ζωή.

παιδί παιδίατρος εξετάσεις
Τι περιλαμβάνει ο προληπτικός έλεγχος για παιδιά και εφήβους από τον παιδίατρο Γιώργο Γλυνό

Ποιος είναι ο απαραίτητος προληπτικός έλεγχος σε παιδιά και εφήβους τώρα που άνοιξαν τα σχολεία;

παιδίατρος εμβόλιο εμβολιασμός
Ανεμβολίαστα παιδιά: Διευκρινήσεις για την εγγραφή τους στα σχολεία ζητούν οι παιδίατροι

Με επιστολή τους τα μέλη της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής καταγγέλλουν πιθανό νομικό «παραθυράκι» για τα ανεμβολίαστα παιδιά αναφορικά με την εγγραφή τους στα σχολεία.

μπαμπάς κόρη
Είναι ο σύντροφός σου ο ιδανικός πατέρας; Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά που τον ξεχωρίζουν

Υπάρχει ιδανικός πατέρας και ποια είναι τα γνωρίσματα που θα πρέπει θεωρητικά να έχει;

#shapegreece