Θέλεις να βοηθήσεις το μωρό σου να μπουσουλήσει πιο γρήγορα; Εγώ έκανα αυτό!

Θέλεις το μωρό σου να μπουσουλήσει γρηγορότερα; Η Ελένη Δασκαλάκη σου προτείνει μια shape tested συμβουλή.

23.07.2018

εχεις διαβασει

Θέλεις να βοηθήσεις το μωρό σου να μπουσουλήσει πιο γρήγορα; Εγώ έκανα αυτό!

Μη γελάσεις, αλλά το έχω δοκιμάσει! (Έχουμε κάνει και χειρότερα ως γονείς, π.χ. έχουμε προσπαθήσει να μάθουμε -!!!!- στο νεογέννητο μωρό μας πώς να κλαίει!)

Ας ξεκινήσουμε όμως από τι ΔΕΝ πρέπει να κάνεις αν προσπαθείς να βοηθήσεις το μωρό σου να μάθει να μπουσουλάει.

Αντίθετα με ότι λέμε μεταξύ μας οι μαμάδες ένα παχουλό μωρό δεν θα αργήσει να μπουσουλήσει ή να σηκωθεί εξαιτίας του βάρους του. Αν το κάνει θα είναι για άλλους λόγους. Οπότε δεν πρέπει να βάλεις το μωρό σε δίαιτα! Άλλωστε όλα τα μωρά χάνουν τα παχάκια και τα φουσκωτά μάγουλα μόλις αρχίσουν να περπατάνε.

Τι μπορείς να κάνεις

Το μωρό σου μαθαίνει πολλά από τη μίμηση. Δείξε του λοιπόν τον τρόπο για να μάθει να μπουσουλάει! Ξάπλωσε μαζί του στο πάτωμα και μπουσούλησε ή σήκω στα τέσσερα. Το ίδιο -και περισσότερο- αποτελεσματικό είναι να φέρνεις τακτικά το μωρό σου σε επαφή με άλλα μωρά της ηλικίας του που μπουσουλάνε ή περπατάνε ώστε να λειτουργήσει το ένστικτο της μίμησης.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Πως θα φάει το μωρό τα φρούτα

Βάζε συχνά το μωρό στο πάτωμα (σε μια χοντρή κουβέρτα, χαλάκι δραστηριοτήτων ή πάπλωμα) και σκόπρισε γύρω του παιχνίδια ενθαρρύνοντάς το να τα πλησιάσει.

Μην αγχώνεσαι! Κανείς δεν μπορεί να πιέσει ένα μωρό να κάνει κάποια πράγματα γρηγορότερα απ’ ότι είναι στη φύση του να κάνει. Ασκώντας πίεση στο μωρό το μόνο που καταφέρνεις είναι να αγχώνεσαι εσύ και να το εκνευρίζεις.

Αν παρόλα αυτά έχουμε σοβαρές ανησυχίες για την ανάπτυξη του μωρού σου ο μόνος ειδικός να σου δώσει απαντήσεις είναι ο παιδίατρος που το παρακολουθεί.

[related id="96654"]

Περισσότερα από Shape Mama

Best of network

#shapegreece