3 φοβίες στην εγκυμοσύνη – τι ισχύει τελικά;

Σούσι, βάρος, θηλασμός… 3 πράγματα που σε αγχώνουν στην εγκυμοσύνη εξηγούνται!

02.04.2012

Γράφει: Shape.gr

εχεις διαβασει

3 φοβίες στην εγκυμοσύνη - τι ισχύει τελικά;

Με αγχώνει ο θηλασμός

Αρκετές είναι οι μέλλουσες μητέρες, οι οποίες φοβούνται και μόνο στην ιδέα του θηλασμού, επηρεασμένες ίσως κι από κάποια φίλη τους, η οποία είχε μια άτυχη εμπειρία. Η αλήθεια είναι ότι το 90% των γυναικών καταφέρνουν να θηλάσουν με απόλυτη επιτυχία, έχοντας βέβαια υπομονή, χρόνο και υποστήριξη. “Χρειάζονται περίπου 2 με 3 εβδομάδες ώστε να γνωριστεί η μητέρα με το μωρό και το γάλα να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του μωρού” τονίζει η παιδίατρος Laura Viehmann.

Να σηκώνω βάρος;

Υπάρχουν κάποια στοιχεία, τα οποία αποδεικνύουν ότι όταν μια έγκυος σηκώνει βάρη ή είναι αρκετές ώρες όρθια κατά τη διάρκεια της δουλειάς τους, είναι πιθανόν να γεννήσει πρόωρα, αλλά δεν υπάρχουν έρευνες με βάσιμα αποτελέσματα. Αν υπάρχει κίνδυνος για πρόωρο τοκετό, αντί να ανησυχείς, είναι προτιμότερο να μιλήσεις στον προϊσταμενό σου και να ζητήσεις ένα όσο το δυνατόν πιο ξεκούραστο εργασιακό περιβάλλον.

Τελικά, μπορώ να φάω σούσι;

Αν είσαι φανατική οπαδός της ιαπωνικής κουζίνας καλό είναι να την αποχωριστείς κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι τρώγοντας ωμό ψάρι, οι εγκυμονούσες γυναίκες είναι εκτεθειμένες σε βακτήρια και παράσιτα, τα οποία είναι αρκετά δύσκολο να θεραπευτούν κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης.

Editor's Picks

Περισσότερα από Shape Mama

Best of network

#shapegreece