Πώς πρέπει να αντιδράσεις αν το παιδί σου δηλώσει πως είναι ομοφυλόφιλο;

Η Σάντυ Κουτσοσταμάτη αναλύει τις αντιδράσεις των γονέων.

24.09.2019

Γράφει: Missbloom.gr

εχεις διαβασει

Ανάλυσέ Το | Πώς πρέπει να αντιδράσεις αν το παιδί σου δηλώσει πως είναι ομοφυλόφιλο;

Μετά από ένα θέμα που συζητήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στην τηλεόραση σχετικά με την ομοφυλοφιλία, μου ζητήσατε πολλοί να πω τη γνώμη μου.

Μέχρι το 1981 η ομοφυλοφιλία θεωρούνταν ψυχική διαταραχή, μονάχα από τη στιγμή που το ίδιο το άτομο δεν ένοιωθε να αποδέχεται τον σεξουαλικό του προσανατολισμό. Μετά το 1981, η ομοφυλοφιλία έπαψε και επίσημα να θεωρείται διαταραχή.

Αυτό συνέβη, γιατί έρευνες έδειξαν, ότι η ομοφυλοφιλία από μόνη της δε δημιουργεί κάποιο πρόβλημα στο άτομο. Τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν και αντιμετωπίζουν οι ομοφυλόφιλοι, έχουν να κάνουν με τις προκαταλήψεις και τα ταμπού της κοινωνίας μας. Ακόμη και τα άτομα που δήλωναν ότι θέλουν να αλλάξουν σεξουαλικό προσανατολισμό και να γίνουν ετεροφυλόφιλα, μετά έναν αριθμό θεραπευτικών συνεδριών, συνήθως διαπίστωναν, ότι ο λόγος που θέλουν να αλλάξουν είναι ο κοινωνικός ρατσισμός.

Topics:

Περισσότερα από Shape Mama

#shapegreece

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

There may be an issue with the Instagram Access Token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.