Πως θα μεγαλώσεις ευγενικά παιδιά που νοιάζονται: Τα 7 σημεία της έρευνας του Χάρβαρντ

Στη σημερινή κοινωνία που το bulling ειδικά ανάμεσα στα παιδιά θριαμβεύει ένα είναι το ερώτημα: Πως θα μεγαλώσουμε ευγενικά παιδιά που νοιάζονται;

19.03.2018

εχεις διαβασει

Πως θα μεγαλώσεις ευγενικά παιδιά που νοιάζονται: Τα 7 σημεία της έρευνας του Χάρβαρντ

4. Προώθησε την ικανότητα των παιδιών να είναι ηθικοί στοχαστές και θετικοί δημιουργοί αλλαγών στις κοινότητές τους.

Βλέπεις πως το παιδί σου έχει πάθος για κάτι; Βοήθησέ το να διοχετεύσει το πάθος αυτό στην κοινότητα. Αν πάλι, το παιδί μπλέκεται σε ηθικά ζητήματα, βοήθησέ το να στοχαστεί και να πάρει τις σωστές αποφάσεις. Για παράδειγμα, «να καλέσω το νέο παιδί που ήρθε στη γειτονιά στα γενέθλιά μου, ακόμα κι αν δεν το συμπαθεό ο καλύτερος φίλος μου»;

5. Βοήθησε το παιδί να ελέγξει τα συναισθήματά του

Ειδικά οι δύσκολες καταστάσεις και τα αρνητικά συναισθήματα, είναι εκείνα που το παιδί θα θέλει βοήθεια για να τα διαχειριστεί. Δεν θέλουμε στη βία να απαντήσει με βία αλλά αντίθετα, βοήθησε το παιδί να απαντήσει με ηθική και ευγένεια. Για παράδειγμα, αν το παιδί έχει μαλώσει με κάποιον φίλο, βοήθησέ το να σκεφτεί την άποψη του άλλου και να μπει “στα παπούτσια του”.

6. Mάθε στο παιδί να δείχνει ευγνωμοσύνη

Η ευγνωμοσύνη αποτελεί σπουδαίο παρακλάδι του να δείχνουμε πως νοιαζόμαστε. Έρευνες έχουν δείξει πως οι άνθρωποι που εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους, που λένε ευχαριστώ έμπρακτα, είναι πιο συμπονετικοί, ευγενείς, γενναιόδωροι, υγιείς και ευτυχισμένοι.

7. Δούλεψε τη σχέση με τα παιδιά σου, ώστε να εκφράζει την ευγνωμοσύνη και τη συμπόνοια

Το να αναθρέψεις ένα παιδί ευγενικό και με ενδιαφέρον για τους άλλους, η επιδίωξη αυτή ξεκινά μέσα από τη δική σας σχέση. Δεν μπορείς να απαιτείς να είναι ευγενικό ένα παιδί στο οποίο εσύ η ίδια δεν φέρεσαι με ευγένεια και ενδιαφέρον.

Τα παιδιά μαθαίνουν τη φροντίδα και το σεβασμό όταν αντιμετωπίζονται με φροντίδα και σεβασμό.

 

 

[related id="91048"]

Περισσότερα από Shape Mama

Best of network

#shapegreece