Μαριλία Νικολαΐδου 

Χειρουργός, μαιευτήρας-γυναικολόγος Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών

Marilia-Nikolaidou

Μαριλία Νικολαΐδου, χειρουργός, μαιευτήρας-γυναικολόγος Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών

Η Μαριλία Νικολαΐδου φοίτησε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, υπηρέτησε ως Αγροτική Ιατρός στο Περιφερικό Ιατρείο Κολλινών  στο Νομό Αρκαδίας

Στα πλαίσια της ειδίκευσης της εκπαιδεύτηκε στην Γενική Χειρουργική στην Α΄Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου ΝΙΜΤΣ για ένα χρόνο. Στην συνέχεια συνέχισε την εκπαίδευσή της στην Α΄Γυναικολογική Κλινική του Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» και εκπαιδεύτηκε στην Γυναικολογία αντιμετωπίζοντας όλο το φάσμα της Γυναικολογίας αλλά και της Γυναικολογικής Ογκολογίας. Ταυτόχρονα στο διάστημα αυτό και μέχρι και το πέρας της ειδίκευσής της εργάσθηκε στο Εργαστήριο Ιολογίας του Αγίου Σάββα και ασχολήθηκε με την μελέτη του ιού των κονδυλωμάτων HPV, καθώς και με την έρευνα σε γονιδιακό επίπεδο του καρκίνου του ενδομητρίου. Ολοκλήρωσε την ειδίκευση της στο Μαιευτήριο «’Ελενα Βενιζέλου», όπου διεκπεραίωσε μεγάλο αριθμό τοκετών και αντιμετώπισε επείγοντα μαιευτικά περιστατικά.

Κατέχει Μεταπτυχιακό Τίτλο στην «Έρευνα στην Γυναικεία Αναπαραγωγή».

Είναι κάτοχος του International Interuniversity Diploma of Operative Endoscopy in Gynecology του Κέντρου Ενδοσκοπικής Χειρουργικής CICE (Centre International de Chirurgie Endoscopique), το οποίο αποτελεί πιστοποίηση στα ενδοσκοπικά χειρουργεία (υστεροσκόπηση-λαπαροσκόπηση).

Είναι υπ. διδάκτορας, Πανεπιστημίου Αθηνών και συνεργάτιδα Μαιευτηρίου «ΡΕΑ»

mnikolaidou.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i