Μενέλαος Κωνσταντίνου Λυγνός

MSc, PhD, χειρουργός μαιευτήρας-γυναικολόγος

Menelaos-Lygnos

Δρ Μενέλαος Κωνσταντίνου Λυγνός, MSc, PhD, χειρουργός μαιευτήρας-γυναικολόγος,  Master of Science University College London, διδάκτορας Μαιευτικής Γυναικολογίας

Ο Μενέλαος Λυγνός έλαβε πτυχίο στην Ιατρική στο πανεπιστήμιο Tor Vergata της Ρώμης με βαθμό «Άριστα» το 1999. Κατά τη Στρατιωτική του θητεία, επελέγη από το Γενικό Επιτελείο Στρατού κατόπιν διαγωνισμού, να υπηρετήσει ως Ιατρός της Ελληνικής Αποστολής στο Στρατηγείο της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας (Ν.Α.Τ.Ο.) στη Νεάπολη Ιταλίας (Allied Joint Force Command, Naples – πρώην Allied Forces Southern Europe),  όπου και του επεδόθη εύφημος μνεία προς αναγνώριση των υπηρεσιών του .Στη συνέχεια υπηρέτησε στο Εθνικό Συστημα Υγείας και ειδικότερα στο Γενικό Νοσοκομείο «Ασκληπιείο Βούλας» και στο Περιφερειακό Γενικό Νοσοκομείο – Μαιευτήριο «Έλενα Βενιζέλου». Τον τίτλο του ειδικού Μαιευτήρος Γυναικολόγου τον έλαβε το 2011. Το 2012 απέκτησε την Πιστοποίηση της Ελληνικής Εταιρείας Παθολογίας Τραχήλου και Κολποσκόπησης. Παράλληλα ασχολήθηκε με την εκπόνηση της Διδακτορικής του Διατριβής στο Πανεπιστήμιο Ηρακλείου, με θέμα τη δράση συγκεκριμένων παραγόντων αγγειογένεσης στην φυσιολογική κύηση καθώς και στην κύηση υψηλού κινδύνου που επιπλέκεται από διαβήτη ή υπέρταση. Καθομολογήθηκε Διδάκτωρ της Μαιευτικής και Γυναικολογίας το 2007 με βαθμό «Άριστα».

Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών στην Προγεννητική Γενετική και Εμβρυομητρική Ιατρική (Prenatal Genetics and Fetal Medicine), από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (University College London).

www.eleftheia.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next