True story: "H ζωή του παιδιού μου άλλαξε μετά την συμμετοχή του στα Special Olympics Hellas!"

Παιδιά με νοητική αναπηρία αλλά με εξαιρετικές ικανότητες που κατάφεραν να ξεπεράσουν τα εμπόδια και να βρουν την δύναμη, για να είναι ενεργά και σίγουρα ότι προσφέρουν και στον εαυτό τους αλλά και στην κοινωνία.

True story

Πραγματικές ιστορίες παιδιών με νοητική αναπηρία αλλά με εξαιρετικές ικανότητες, που μαζί με τους γονείς τους και τα Special Olympics Hellas, κατάφεραν να ξεπεράσουν τα εμπόδια και να βρουν την δύναμη, για να είναι ενεργά και σίγουρα ότι προσφέρουν και στον εαυτό τους αλλά και στην κοινωνία.

Ένα από αυτά τα παιδιά είναι ο Παύλος. Η μητέρα του μας αφηγείται:

"Ονομάζομαι Νέλλυ Κενάνογλου και είμαι μητέρα του Παύλου, που είναι 30 χρονών και έχει αυτισμό. Όταν γεννήθηκε ο Παύλος, ο παιδίατρος κατάλαβε ότι υπήρχε κάποιο πρόβλημα. Οριστική διάγνωση βγήκε στα 7 του χρόνια, μετά από πολλές επισκέψεις σε διάφορες ιατρικές ειδικότητες. Ευτυχώς στην πορεία βρέθηκαν άνθρωποι που στήριξαν την επίπονη διαδικασία της προσαρμογής και της εκπαίδευσης.

Αυτοί οι άνθρωποι ήταν μία ψυχολόγος, μία παιδοψυχίατρος και ένας δάσκαλος ειδικής αγωγής. Άνθρωποι που όλοι τους στήριξαν τον Παύλο και όλη την οικογένειά μας. Φυσικά όλη η προσπάθεια είχε άγχος, αγωνίες και πολύ τρέξιμο και συνεχίζει να έχει, καθώς ο αγώνας δεν σταματά ποτέ.

Είναι πολλές οι προκλήσεις για μία οικογένεια που έχει ένα παιδί με αυτισμό, καθώς χρειάζονται πολλές προσαρμογές. Και μία από τις αγωνίες μου ήταν και παραμένει να μην νοιώθει παραμελημένος ο άλλος μου γιος.

Η καθημερινότητα σκληρή και δύσκολη. Θεραπείες, ψυχολόγοι, παιδοψυχίατροι... Όταν τελείωσε ο Παύλος το σχολείο, έψαχνα μια δραστηριότητα, για να μπορέσει να εξελιχθεί και να ενταχθεί. Είμαστε πολύ τυχεροί που βρέθηκε στο δρόμο μας το άθλημα της ιστιοπλοΐας των Special Olympics Hellas.

Με πλησίασε ο προπονητής κ. Τζώρτζης Κεφαλλονίτης και μου πρότεινε το συγκεκριμένο άθλημα για τον Παύλο. Έτσι ξεκίνησε το ταξίδι μας στα Special Olympics Hellas και την ιστιοπλοΐα!

Ο Παύλος βοηθήθηκε στην ψυχολογία, στην αυτοεκτίμηση και στην κοινωνικοποίησή του. Οι διακρίσεις του στο άθλημα και μάλιστα σε Παγκόσμιους Αγώνες του έδωσαν σιγουριά και αυτοπεποίθηση.

Δείχνει τα μετάλλιά του, ένα ασημένιο και ένα χάλκινο με υπερηφάνεια. Μιλά για τις εμπειρίες του στο Los Angeles και το Abu Dhabi. Είμαι βέβαιη ότι η ζωή του άλλαξε μετά την συμμετοχή του στα Special Olympics Hellas".

Νέλλυ Κενάνογλου, Γονέας Παύλου Κενάνογλου, Αθλητή των Special Olympics Hellas στο άθλημα της ιστιοπλοΐας.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i