Βύρωνας Κοκκαλάνης: Στο δρόμο για το μετάλλιο στην Ολυμπιάδα του Τόκιο 2021

Ο πρωταθλητής ιστιοσανίδας, που διεκδικεί ένα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, μιλά στο shape.gr.

Βύρωνας Κοκκαλάνης

Ο Βύρων Κοκκαλάνης ξεκίνησε το άθλημα της ιστιοσανίδας (windsurfing)  για πρώτη φορά στη νεαρή ηλικία των 13 ετών. Μέχρι το 2004 αγωνιζόταν στο Μιστράλ και στη συνέχεια μεταπήδησε στο RSX, όπου διακρίθηκε σε πολλές ευρωπαϊκές και παγκόσμιες διοργανώσεις, με κορυφαία στιγμή την κατάκτηση της 5ης θέσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, αλλά και την 6η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Φέτος, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα RSX που διεξήχθη στο Κάντιθ της Ισπανίας και μετράει αντίστροφα για την τρίτη συμμετοχή του σε Ολυμπιάδα, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Με αφορμή τη συμμετοχή του στην Ολυμπιάδα, ο πρωταθλητής ποδηλασίας μιλά στο shape.gr!

Βύρωνας Κοκκαλάνης

Πώς νιώθεις για την τρίτη σου συμμετοχή σε Ολυμπιακούς αγώνες; 

Νιώθω υπερήφανος που θα εκπροσωπήσω την Ελλάδα για 3η συνεχόμενη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες και θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για την επάξια εκπροσώπησή της.

Υπήρξε ποτέ κάποιος αθλητής που να έχεις θεωρήσει πρότυπο και σου έδωσε την ψυχική ώθηση να φτάσεις μέχρι εδώ;

Ο αθλητής που με ενέπνευσε κάνοντας ακόμα πιο γνωστό το άθλημα της Ιστιοσανίδας στην Ελλάδα έπειτα από το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στην Ολυμπιάδα της Ατλάντα το 1996 είναι ο Νίκος Κακλαμανάκης.

Βύρωνας Κοκκαλάνης


Ποιος είναι ο ρόλος της διατροφής για έναν αθλητή;

Ο ρόλος της διατροφής είναι εξίσου σημαντικός με τον ρόλο της προπόνησης. Σωστή διατροφή σημαίνει σωστό καύσιμο για το σώμα με σκοπό να μπορεί να αποδώσει στο μέγιστο. Ο δικός μου σύμμαχος στις καθημερινές απαιτήσεις των προπονήσεων είναι η αθλητική σειρά Herbalife24 της Herbalife Nutrition γιατί για εμένα η διατροφή και ενυδάτωση του οργανισμού έχει επιπλέον σημασία λόγω των καιρικών συνθηκών στις απαιτήσεις του αθλήματος.

Πόσο σημαντική είναι η χορηγία της Herbalife Nutrition με την αθλητική σειρά διατροφής Herbalife24 στην ελληνική ολυμπιακή ομάδα;

Η Herbalife Nutrition με την αθλητική σειρά Herbalife24 είναι ο Επίσημος Χορηγός Διατροφής  της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής από το 2019  και αυτό αποτελεί σημαντική ενίσχυση για κάθε αθλητή εφόσον μπορεί να του προσφέρει μια πλήρη γκάμα διατροφικής υποστήριξης ανεξαρτήτως αθλήματος καλύπτοντας ένα μεγάλο εύρος διατροφικών αναγκών, γεγονός που την κάνει ασυναγώνιστη.

Πόσο έχει επηρεάσει η πανδημία την πορεία σου αλλά και γενικά τον ελληνικό αθλητισμό;

Οι πρώτοι 7 μήνες την πανδημίας ήταν αρκετά δύσκολοι κυρίως επειδή δεν μπορούσα να ταξιδέψω στο εξωτερικό για προπονητικά καμπ. Ναι μεν υπήρξε έλλειψη σε αυτό το κομμάτι αλλά έμεινα ευχαριστημένος από την προετοιμασία που έκανα στην Ελλάδα εκείνο το διάστημα δεδομένων των συνθηκών. Σίγουρα ο Ελληνικός αθλητισμός, ερασιτεχνικός και επαγγελματικός, πέρασε πολύ δύσκολες στιγμές και ελπίζω να μην χρειαστεί να επαναληφθούν μέτρα απαγόρευσης της άθλησης.

Βύρωνας Κοκκαλάνης

Ποιες ήταν οι μεγαλύτερες δυσκολίες που αντιμετώπισες μέχρι να φτάσεις εδώ;

Η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετώπισα στην καριέρα μου ήταν η έλλειψη πόρων. Δεν μπορούσα να βιοποριστώ και δεν είχα την δυνατότητα να ταξιδέψω στο εξωτερικό για αγώνες και προπονητικά καμπ.

Οι θυσίες που σίγουρα κάνει ένας αθλητής αυτού του επιπέδου είναι μεγάλες. Ποιες ήταν οι μεγαλύτερες θυσίες για εσένα;

Η μεγαλύτερη θυσία που έχω κάνει μέχρι τώρα είναι ο χρόνος που έχω στερηθεί μακριά από την οικογένεια και τα 2 παιδιά μου. Η κόρη μου είναι 4 χρόνων και ο γιος μου 11 μηνών.

Βύρων Κοκκαλάνης

Ποια συμβουλή θα έδινες σε ένα πολύ νεαρό άτομο που τώρα ξεκινάει το windsurfing; 

Θα τον συμβούλευα να ακολουθεί πιστά της οδηγίες του προπονητή και να περνάει όσο το δυνατόν περισσότερη ώρα στη θάλασσα κάνοντας αυτό που αγαπάει, δηλαδή Windsurf!

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i