Η elite των αθλητών έχει λατρέψει αυτά τα νέα running παπούτσια - αλλά και εμείς!

Τα νέα αθλητικά που θα αλλάξουν (και το εννοούμε) τους χρόνους και την ποιότητα στο τρέξιμό σου.

adidas

Για τους κορυφαίους δρομείς που τρέχουν σε αγώνες μεγάλων αποστάσεων, κάθε δευτερόλεπτο μετράει. Οι τεχνολογικές εξελίξεις παίζουν καθοριστικό ρόλο στον χώρο των αθλητικών παπουτσιών. Οι βελτιώσεις στην απόδοση αλλάζουν συνεχώς, και αντίστοιχα και οι αποδόσεις των αθλητών, που πρώτοι δοκιμάζουν τα νέα πλεονεκτήματα που φέρνει η τεχνολογία. Μελέτη μάλιστα που είχε δημοσιευτεί στο πρόσφατο παρελθόν στο Frontiers in Sports and Active Living διαπίστωσε ότι πράγματι οι νέες τεχνολογίες στα υποδήματα μείωσαν σημαντικά τους χρόνους της διαδρομής τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες δρομείς. 

Από τη δεκαετία του 1960, τα παραδοσιακά αθλητικά παπούτσια αντικαταστάθηκαν από σπογγώδεις, συνθετικές επιφάνειες και η αντοχή στο τρέξιμο γνώρισε μια πραγματική επανάσταση. Οι δρομείς μεγάλων αποστάσεων άρχισαν να καταγράφουν πολλά παγκόσμια ρεκόρ. 

Σήμερα, μια άλλη επανάσταση βρίσκεται στο επίκεντρο: η ανάπτυξη του "σούπερ παπουτσιού", το οποίο οδηγεί σε νέα ρεκόρ στην αντοχή και αποτελεί ένα τεχνολογικό άλμα για να εκμεταλλευτούν οι δρομείς - αλλά και όσοι θέλουν μεγαλύτερες αποδόσεις και απόλυτη άνεση στην προπόνηση. 

Η νεότερη καινοτομία

Την απόλυτη και νεότερη καινοτομία στα running παπούτσια φέρνει και επίσημα πλέον η adidas με το μοντέλο 4DFWD - πριν λίγες ημέρες ξεκίνησε η παγκόσμια κυκλοφορία τους - στο οποίο πρωταγωνιστικό χαρακτηριστικό είναι η 3D printed ενδιάμεση σόλα, που το κάνει έξτρα υποστηρικτικό και άνετο. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι ήδη κέρδισε τον τίτλο του "Best Running Shoe” από το Βρετανικό περιοδικό Τ3.

adidas

Πριν ακόμα κυκλοφορήσουν επίσημα, η ελίτ των αθλητών τα λάτρεψε και τα χρησιμοποίησε για καθημερινές προπονήσεις. Πολλοί μάλιστα από αυτούς μοιράστηκαν και στιγμιότυπα μέσα από το Instagram. 

Peter Bol

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Peter Bol (@pbol800)

Abigail Irozuru

 

Nikki Hiltz

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nikki Hiltz (@nikkihiltz)

 

Ajee' Wilson

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ajee' Wilson (@ajeelenee)

 

Christian Günter

 

Yohan Blake 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Yohan Blake (@yohanblake)

 

Ποιες είναι όμως οι καινοτομίες που φέρνει το νέο μοντέλο adidas; 

Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Το 4DFWD είναι το επόμενο κεφάλαιο στην ιστορία της adidas για τη δημιουργία μιας μεσαίας σόλας από αέρα, κυριολεκτικά. Παράλληλα, η κατασκευή του δικτυωτού πλέγματος, στο κάτω μέρος, προσφέρει 23% περισσότερη απορρόφηση των κραδασμών καθώς επίσης και παραγωγή τριπλάσιας κίνησης προς τα εμπρός σε σύγκριση με τις προηγούμενες γενιές των 4D midolses. Αυτή η νέα σόλα είναι κατασκευασμένη από κελιά σε σχήμα παπιγιόν που ανακατευθύνουν τη δύναμη πρόσκρουσης και δημιουργούν την κίνηση προς τα εμπρός.

*Ήξερες ότι... To τελικό πλέγμα κυψελών FWD - σε σχήμα παπιγιόν - επιλέχθηκε ανάμεσα σε... 5 εκατομμύρια διαφορετικές παραλλαγές, οι οποίες στη συνέχεια περιορίστηκαν σε 10.000, και στη συνέχεια σε 25. Τέλος, οι τελευταίες παραλλαγές δοκιμάστηκαν διεξοδικά σε αθλητές για να βρεθεί το τέλειο σχήμα που υποστηρίζει περισσότερο την κίνηση!

adidas

Η ΕΡΓΟΝΟΜΙΑ Το τρέξιμο με τα adidas 4DFWD είναι μια πραγματική απόλαυση. Το πόσο καλά μπορεί να συνδεθεί η μεσαία σόλα του πλέγματος με το έδαφος καθώς τρέχεις, είναι μια πραγματική έκπληξη, ενώ αισθάνεσαι ότι έχεις τον απόλυτο έλεγχο της πορείας σου.

Η ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ Σύμφωνα με τις προσπάθειες της adidas για μείωση των πλαστικών, το 4DFWD είναι μια καλή επιλογή για περιβαλλοντικά συνειδητούς δρομείς, καθώς η σόλα του είναι κατασκευασμένη από 39% βιο-βασισμένο υλικό. Μπορεί η αγορά ενός ζευγαριού παπουτσιών να μην σώσει τον πλανήτη, αλλά σίγουρα είναι πολύ σημαντικό να στηρίζουμε κατασκευαστές που δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στη βιωσιμότητα! Και η adidas προσπαθεί να κάνει τη διαφορά, κάτι που είναι αξιοθαύμαστο.

Το adidas 4DFWD είναι διαθέσιμο από τις 12 Αυγούστου στο adidas.gr και σε επιλεγμένα καταστήματα αθλητικών ειδών.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i