Τα νέα 3d printed παπούτσια της adidas μόλις άνοιξαν ένα νέο κεφάλαιο στα running shoes

Είναι ένα από τα πρώτα (και βραβευμένα) παπούτσια που χρησιμοποιούν τη νέα τεχνολογία αιχμής.

adidas

Mία συχνή παρανόηση είναι ότι η τεχνολογία και η τέχνη δεν μπορούν ποτέ να πάνε μαζί. Ωστόσο, η εσφαλμένη αυτή αντίληψη εξαλείφεται όσο περισσότερο εισάγονται νέα σχέδια στον κόσμο της μόδας που είναι εξαιρετικά καινοτόμα. Αυτά τα σχέδια είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό νέο μοντέλο που αποτελεί μία εξέλιξη των προηγούμενων. Αυτά τα μοντέλα καινοτομούν πραγματικά και έρχονται για να γίνουν ένας νέος τρόπος ζωής.

Ένα από τα πιο πρόσφατα και εντυπωσιακά παραδείγματα είναι αυτό της adidas και του νέου μοντέλου της 4DFWD που μόλις κυκλοφόρησε και επίσημα - στις 12 Αυγούστου - και χαρακτηρίζεται από μία νέα τεχνολογία αιχμής (χάρη στην οποία μάλιστα κέρδισε ήδη το βραβείο "Best Running Shoe” από το Βρετανικό περιοδικό Τ3): τη σχεδιασμένη με βάση data, 3D printed ενδιάμεση σόλα, η οποία δημιουργήθηκε για να σε πηγαίνει μπροστά.

adidas

Μετά την αρχική, περιορισμένη κυκλοφορία του τον Μάιο και μια ειδική κόκκινη και λευκή έκδοση που κυκλοφόρησε τον περασμένο μήνα αποκλειστικά για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, το adidas 4DFWD κυκλοφορεί πλέον παγκοσμίως και σε άλλα χρώματα όπως το εντυπωσιακό και old time classic μαύρο χρώμα με πράσινες λεπτομέρειες.

Βασισμένα πάνω σε πολυετή έρευνα που έκανε η ίδια η εταιρεία, συνδυάζοντας δεδομένα αθλητών με την τεχνολογία Digital Light SynthesisTM της Carbon για τη δημιουργία 3D printed ενδιάμεσης σόλας υψηλής ακριβείας, τα 4D παπούτσια της adidas είναι ανάμεσα στα πρώτα που χρησιμοποιούν την τεχνολογία που έχει τη δυνατότητα να διαμορφώνει την ενδιάμεση σόλα με βάση συγκεκριμένα μοτίβα κίνησης, έτσι ώστε οι αθλητές να έχουν απόδοση ακριβείας σε κάθε τους βήμα αλλά και την αίσθηση του απόλυτου ελέγχου στους ίδιους. 

adidas

Μάλιστα, αυτή η νέα δομή πλέγματος στην σόλα (που έχει δημιουργηθεί ειδικά για να συμπιέζει προς τα εμπρός κατά την κατακόρυφη πρόσκρουση) επιλέχθηκε μεταξύ 5 εκατομμυρίων πιθανών δομών πλέγματος που μελετήθηκαν, αναλύθηκαν και σταδιακά απορρίφθηκαν! Αποτέλεσμα της προηγμένης αυτής τεχνολογίας; Οι τρεις φορές μεγαλύτερη κίνηση προς τα εμπρός υπό κατακόρυφη φόρτιση και μειωμένη κατά 15% δύναμη πέδησης, καθώς η ενδιάμεση σόλα ανακατευθύνει τις κατακόρυφες δυνάμεις πρόσκρουσης σε οριζόντια κίνηση προς τα εμπρός.

adidas

Tέλος, από τις νέες κυκλοφορίες της adidas δεν θα μπορούσε να λείπει η βιωσιμότητα. Άλλωστε, μία από τις βασικές γραμμές της εταιρείας πλέον είναι η μείωση του πλαστικού στα προϊόντα της, συμβάλλοντας με τον δικό της τρόπο στην προστασία του περιβάλλοντος. Η πρωτοποριακή σόλα του 4DFWD είναι κατασκευασμένη από 39% βιο-βασισμένο υλικό, προσθέτοντας ένα ακόμα μεγάλο πλεονέκτημα στο νέο αυτό μοντέλο. 

'Take It Forward' Challenge

Για να σηματοδοτήσει την κυκλοφορία του νέου της παπουτσιού, η adidas πραγματοποιεί το 'Take It Forward' Challenge, ένα νέο, ολιστικό πρόγραμμα προπόνησης τριών εβδομάδων στην εφαρμογή adidas Running, που προσκαλεί τους χρήστες να καλύψουν 30 χιλιόμετρα, μεταξύ 10 και 31 Αυγούστου, με τρέξιμο, περπάτημα ή στον διάδρομο. Φόρεσε τα νέα adidas 4DFWD και πάρε μέρος στην πιο μεγάλη fitness κοινότητα! 

Το νέο adidas 4DFWD, είναι διαθέσιμο από τις 12 Αυγούστου στο adidas.gr και σε επιλεγμένα καταστήματα αθλητικών ειδών.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i