Συμβουλές για την κατανάλωση αλκοόλ και τη φυσική κατάσταση από την Ελμίρα Μπεγκάτη

Πόσο επηρεάζει το αλκοόλ την αντοχή μας στην άσκηση;

συμβουλές για την κατανάλωση αλκοόλ

Η άθληση, είναι μια σύνθετη διαδικασία  κατά την οποία δραστηριοποιούνται ταυτόχρονα πολλά από τα συστήματα οργάνων του ανθρώπου. Από την άλλη, η κατανάλωση αλκοόλ επηρεάζει τα περισσότερα από αυτά τα συστήματα, συμπεριλαμβανομένων του κεντρικού νευρικού συστήματος, του μυϊκού και του καρδιαγγειακού. 

Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίσουμε ότι εάν ασχολούμαστε συστηματικά με οποιασδήποτε μορφής αθλητική δραστηριότητα, το αλκοόλ μπορεί να επιφέρει πολλές φορές δυσάρεστες επιπτώσεις, καθώς επηρεάζει τις επιδόσεις μας, αυξάνει τη θερμότητα του σώματος, ενώ παράλληλα μειώνει το χρόνο αντίδρασης και την αντοχή μας.  

H Ιλένια Ουίλιαμς, στο 4ο επεισόδιο του Ileniatalks by Responsibility Alliance, συναντά την personal trainer και expert της γυμναστικής kangoo jumps, Ελμίρα Μπεγκάτη, σε μία συζήτηση για τη σημασία της υπεύθυνης κατανάλωσης αλκοόλ στη διαδικασία της άσκησης και στη διατήρηση της καλής φυσικής κατάστασης. 

Έπειτα από μακροχρόνια ενασχόληση με τον αθλητισμό και τη γυμναστική και με πολυετή εμπειρία στη δημιουργία εξατομικευμένων προγραμμάτων αερόβιας άσκησης, η Ελμίρα Μπεγκάτη τονίζει τα προβλήματα που μπορεί να δημιουργήσει η κατανάλωση αλκοόλ στην άθληση. Παράλληλα, μοιράζεται μαζί μας κατευθυντήριες οδηγίες για την ασφαλή και υπεύθυνη κατανάλωση, ώστε να αποφύγουμε τις αρνητικές επιπτώσεις του αλκοόλ στον οργανισμό μας γενικότερα.  

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ίδια: "Το αλκοόλ περιορίζει σημαντικά την αντοχή μας κατά τη διάρκεια της άθλησης, γιατί εμποδίζει την παραγωγή σακχάρων που έχει ανάγκη ο οργανισμός μας για ενέργεια".  Ενώ, προσθέτει: "Η κατανάλωση αλκοόλ θα πρέπει να γίνεται πάντα με μέτρο και να αποφεύγεται όταν σκοπεύουμε να πάμε γυμναστήριο ή να αθληθούμε γενικότερα, σε οποιαδήποτε ένταση".

Η Συμμαχία για την Υπεύθυνη Πώληση Οινοπνευματωδών Ποτών – Responsibility Alliance, συνεχίζει μέσα από την διαδικτυακή καμπάνια "Ilenia talks by Responsibility Alliance" και τις διαφορετικές θεματικές που θίγει, να συνεισφέρει στο έργο της Πολιτείας ενισχύοντας την κουλτούρα της υπεύθυνης κατανάλωσης αλκοόλ.

Δες το νέο επεισόδιο της σειράς:

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i