Ένα Σαββατοκύριακο αφιερωμένο στο Navarino Challenge

Ένα πολύ active διήμερο στην Πύλο στο οποίο αξίζει να συμμετέχεις κι εσύ του χρόνου!

navarino

Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο το πέρασα στο The Westin Resort Costa Navarino στην Πύλο. Αφορμή το Navarino Challenge, μια τριήμερη "γιορτή" αφιερωμένη στον αθλητισμό και σε όλα αυτά με τα οποία συνδέεται άμεσα: την καλή υγεία, την ευεξία, την ενεργητικότητα και την καλή διάθεση. Ήταν η πρώτη φορά που πήρα μέρος στα activities της συγκεκριμένης διοργάνωσης και ομολογουμένως τα απόλαυσα. Και ναι, το κεντρικό μήνυμα των διοργανωτών, "Ο αθλητισμός ενώνει" ήταν το πιο ταιριαστό γι' αυτή την εκδήλωση καθώς μαζί παιδάκια, αθλητές και όλοι εμείς οι "υπόλοιποι" ενωθήκαμε και βρεθήκαμε στα ίδια τερέν και τους ίδιους δρόμους με έναν κοινό στόχο: την κατάκτηση της ευεξίας!

Η κορυφαία γιορτή του αθλητικού τουρισμού συγκέντρωσε αθλητές, οικογένειες και παιδιά από 17 χώρες όπως ενδεικτικά από: Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, Ισπανία, Νότια Κορέα, Ολλανδία, Σουηδία.

nav

Η παγκόσμια αξία της ελληνικής γλώσσας

Με το μήνυμα "We all speak Greek” η φετινή καμπάνια του Navarino Challenge είχε χρώμα ελληνικό και οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να το ανακαλύψουν στο αναμνηστικό μπλουζάκι της διοργάνωσης, που έφερε την υπογραφή της Luanvi, που ήταν αφιερωμένο στην ελληνική γλώσσα και περιλάμβανε πολλές ελληνικές λέξεις σε διάφορες ξένες γλώσσες που έχουν ακριβώς την ίδια σημασία. Το Navarino Challenge ανέδειξε την πολιτιστική κληρονομιά της χώρας μας και την αναμφισβήτητη αξία της ελληνικής γλώσσας.

Αναβίωση του άλματος άνευ φοράς από τον Τεντόγλου

H διοργάνωση έχοντας αποφασίσει να προβάλλει και να αναδείξει το έργο και τη ζωή του σπουδαίου Έλληνα Ολυμπιονίκη από την Πύλο, του Κωσταντίνου Τσικλητήρα πραγματοποίησε για πρώτη φορά την ενέργεια του άλματος άνευ φοράς προ τιμήν του Τσικλητήρα παρουσία του Χρυσού Ολυμπιονίκη Μίλτου Τεντόγλου και του προπονητή του Γιώργου Πομάσκι στην παραλία The Dunes Beach, στην Costa Navarino. Παράλληλα οι δύο σπουδαίες προσωπικότητες του αθλητισμού επισκέφτηκαν και την αναπαλαιωμένη πατρική οικία του Ολυμπιονίκη, Τσικλητήρα στην Πύλο που αποτελεί μουσείο και στεγάζει τη Βιβλιοθήκη και Πινακοθήκη της πόλης με σπάνια έγγραφα, πίνακες, χάρτες ιστορικούς και πολλά ενδιαφέροντα εκθέματα, παρουσία του Δημάρχου Πύλου-Νέστορος, κ. Παναγιώτη Καρβέλα και της απογόνου του Τσικλητήρα, κας. Πεπίτα Τσικλητήρα.

nav

Αθλητισμός χωρίς διακρίσεις

Μια από τις καλύτερες στιγμές του Navarino Challenge για μένα ήταν η βραδιά των βραβεύσεων σημαντικών αθλητών και ανθρώπων που με τον τρόπο τους έχουν αφήσει το ίχνος τους στην ιστορία του αθλητισμού. 

Παρατήρησέ το! Η Χριστίνα Φλαμπούρη που βραβεύτηκε και η Δώρα Παντέλη που παρουσίασε τα βραβεία ήταν και οι δύο εξώφυλλο του περιοδικού Shape!!!

Ο Grand Sponsor της διοργάνωσης, τη Samsung, μας καλοσώρισε στην ξεχωριστή βραδιά "Award Night Powered by Samsung”. Η διοργάνωση του Navarino Challenge τίμησε μεγάλες προσωπικότητες του αθλητισμού. Συγκεκριμένα ο Χρυσός Ολυμπιονίκης του άλματος εις μήκος Μίλτος Τεντόγλου βραβεύτηκε για την προσφορά του στον αθλητισμό από τον κ. Γιώργο Παναγέα, Facilities Management Director της Costa Navarino. Τον κορυφαίο προπονητή στίβου Γιώργο Πομάσκι βράβευσε ο σπουδαίος προπονητής κολύμβησης με Ολυμπιακές και παγκόσμιες διακρίσεις Νίκος Γέμελος. Τον χρυσό Παραολυμπιονίκη και παγκόσμιο πρωταθλητή του boccia Γρηγόρη Πολυχρονίδη και την Κατερίνα Πολυχρονίδη – Πατρώνη βράβευσε ο κ. Ηλίας Λυμπέρης, Media Manager της Βίκος ΑΕ. Την Ολυμπιονίκη και MVP του Ευρωμπάσκετ Εβίνα Μάλτση τίμησε ο ιδιοκτήτης της Sportadore και αποκλειστικός διανομέας της Luanvi στην Ελλάδα, κ. Μάνος Σηφάκης. Τη μοναδική Ελληνίδα που έχει κατακτήσει τις 7 υψηλότερες κορυφές του κόσμου, Χριστίνα Φλαμπούρη, βράβευσε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Τουριστικής Ανάπτυξης Πύλου και ιδιοκτήτης του Εστιατορίου Ποσειδωνία στην Πύλο, κ. Βασίλης Βρεττάκος.

nav

Τη σπουδαία αθλήτρια καλαθοσφαίρισης και ξιφασκίας με αμαξίδιο Γεωργία Καλτσή, βράβευσε το μέλος του Δ.Σ. και Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, κ. Κωνσταντίνος Ασημακόπουλος.

nav

Η βραδιά έκλεισε με τον Ελληνοαμερικανό υπεραμαραθωνοδρόμο και πρεσβευτή της διοργάνωσης Κωνσταντίνο Καρνάζη τον οποίο βράβευσε για τη συμμετοχή του σε 10 συνολικά μαραθωνίους του Run Messinia, σε 10 συνεχόμενες ημέρες, 200 χρόνια μετά την ελληνική επανάσταση του 1821, ο κ. Byungmoo Θεόφιλος Shin, Πρόεδρος της Samsung Electronics Hellas.

nav

Την παρουσίαση της βραδιάς ανέλαβαν από κοινού ο θρύλος της Ευρωλίγκα Τζο Αρλάουκας, και η πρώην αθλήτρια μπάσκετ, αθλητική δημοσιογράφος και δυναμική ρεπόρτερ της Ευρωλίγκα, Δώρα Παντέλη. Μάλιστα, τον Τζο Αρλάουκας ανέμενε μια έκπληξη από τη διοργάνωση και την Trace ‘N Chase, καθώς στο πλαίσιο των απονομών του δόθηκε ως δώρο μια υπογεγραμμένη εμφάνιση του θρύλου του NBA, Τζούλιους Έρβινγκ.

navarino

 

 

 

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i