Tips για τέλειες καταδύσεις

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για τον υποθαλάσσιο κόσμο, τον εξοπλισμό, την εκπαίδευση και την επαφή με τους καρχαρίες.

καταδύσεις iStock

Σε ενδιαφέρει να αρχίσεις τις καταδύσεις; Δεν βλέπεις την ώρα να βρεθείς σε έναν καταδυτικό παράδεισο, στην Πάρο ή σε χώρες μακρινές και μαγεμένες, στην Αίγυπτο, τις Μαλδίβες ή την Καραϊβική; Δεν είσαι ο μόνος. Η αλήθεια είναι ότι όλοι μας κάποια στιγμή ονειρευτήκαμε να κολυμπάμε σε τροπικά νερά, ανάμεσα σε πολύχρωμα ψάρια, κοράλλια, χταπόδια, θαλάσσιες χελώνες, σπασμένες κούπες γεμάτες χρυσάφι και ναυάγια.

Ομορφιά που αιχμαλωτίζει και συναντήσεις με καρχαρίες

Το καλό με το να ξεκινάς για πρώτη φορά τις καταδύσεις σε ένα μέρος που είναι διάσημο για τον υποβρύχιο πλούτο του, είναι το ότι μπορείς να το κάνεις σχεδόν κατά κανόνα με οργανωμένο τρόπο, καθώς εκεί θα βρεις αρκετούς πιστοποιημένους επαγγελματίες εκπαιδευτές. Επίσης, δεν θα έχεις μόνο την ασφάλεια που θα σου παρέχουν τα πτυχία τους αλλά και οδηγούς για να σε ξεναγήσουν στην ομορφιά του υποθαλάσσιου τοπίου που σε σπέσιαλ περιπτώσεις μπορεί να περιλαμβάνει ακόμα και υποβρύχια μουσεία.

Κάτι που κάνει εντύπωση είναι ότι πολλοί πεπειραμένοι καταδύτες αυτό που θυμούνται περισσότερο από όλες τις βαθιά υποθαλάσσιες εμπειρίες που έχουν ζήσει είναι οι συναντήσεις τους με καρχαρίες, οι οποίοι αρέσκονται να κολυμπούν με αργές κινήσεις κοντά στον πάτο της θάλασσας. Κάτι το οποίο, ενώ για όλους εμάς είναι τουλάχιστον τρομακτικό, έχει την εξήγησή του: Το να παρατηρείς τη ζωή των θαλάσσιων πλασμάτων είναι κάτι το οποίο σε αιχμαλωτίζει με την ησυχία και τη συνεχή κίνησή του, ακόμα και αν αυτά τα πλάσματα έχουν κάτι σαγόνια "να".

Δες περισσότερα στο esquire.com.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i