Πώς συνδυάζω καθημερινό pilates και εγκυμοσύνη; Αυτός είναι ο καλύτερος σύμμαχός μου!

Η pilates trainer Ιφιγένεια Μπάκα μιλά για την ευτυχισμένη και ξεχωριστή περίοδο που διανύει και πώς τη συνδυάζει με ασφάλεια με το pilates.

pilates

Από την Ιφιγένεια Μπάκα, clinical Pilates instructor (@breath_pilates_by_ifigenia).

Με λένε Ιφιγένεια και είμαι καλά! Είμαι επίσης έγκυος στο δεύτερο μωρό μου και Pilates instructor - βασικά είμαι λάτρης του Pilates και αυτή την αγάπη μου θέλω να μοιράζομαι με τους ανθρώπους που έρχονται στο studio μου αλλά και με όλους όσοι με ακολουθούν στα social media. Και αντίστοιχα, θέλω να μοιράζομαι όποιον τρόπο και όποιο μέσο βρίσκω που με βοηθάει να γυμνάζομαι πιο αποτελεσματικά και με περισσότερη αφοσίωση. Και πρόσφατα ανακάλυψα τον ιδανικό μου σύμμαχο αλλά δεν στον αποκαλύπτω ακόμη - κάνει λίγη μόνο υπομονή και θα τα μάθεις όλα!

Τι είναι το Pilates (πέρα από λατρεία!)

Το Pilates είναι ένα είδος γυμναστικής που βασίζεται στην αναπνοή, τον έλεγχο, τη σωστή στάση και τοποθέτηση του σώματος, αλλά και στην ενεργοποίηση του κέντρου μας, του κορμού μας με απλά λόγια. Πέρα από όλα τα παραπάνω, ωστόσο, για εμένα, το Pilates είναι η καθημερινότητά μου – το Α και το Ω της ημέρας μου. Δεν σταμάτησα ποτέ να είμαι στο studio μου. Στην πρώτη εγκυμοσύνη μου, ήμουν εκεί. Στη δεύτερη, είμαι εκεί. Το Pilates είναι κάτι που αγάπησα από την πρώτη στιγμή. Είναι η δεύτερη ζωή μου, που τρέχει παράλληλα με την οικογένειά μου. 

Όταν ξεκίνησα να ασχολούμαι με το Pilates ανακάλυψα έναν νέο κόσμο, που έχει την ικανότητα να ρίχνει τα επίπεδα της έντασης που έχω μέσα μου και με έκανε να συνδεθώ καλύτερα με τον εαυτό μου. Ή έστω το επίπεδο εκείνο, που η αλήθεια είναι πως μέχρι πρότινος αγνοούσα. Γιατί όταν μπαίνω στο studio κατεβάζω ρολά. Αφιερώνομαι μόνο σε αυτό και αφήνω τον εαυτό μου να πάρει τον χρόνο του για να κατανοήσει όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω του και μέσα του. Τώρα που είμαι έγκυος για δεύτερη φορά, είναι πολύ σημαντικό για εμένα να συνδέομαι με το σώμα μου και να αγκαλιάζω όλες τις μικρές και μεγάλες αλλαγές που βλέπω σε αυτό. 

pilates

Αυτό που κάνει μοναδικό το Pilates 

Μπορεί μια προπόνηση να έχει αρκετό stretching, να είναι στατική ή μπορεί να ανεβάσεις παλμούς τόσο γρήγορα που δεν θα το καταλάβεις. Αυτή είναι και η μαγεία του Pilates: κάθε συνεδρία μπορεί να είναι διαφορετική. Παράλληλα, μαθαίνεις να ελέγχεις το σώμα σου και την ψυχή σου, ενώ ταυτόχρονα μπορεί να θεραπεύσει πόνους και ενοχλήσεις που μπορεί να νιώθεις. Μαζί με σωστή διατροφή και ένα έντονο πρόγραμμα Pilates μπορεί κάποιος εύκολα να χάσει και κιλά. Και μιας και λέμε αλήθειες, μεταξύ μας, και στο Pilates μπορείς να κάψεις αρκετές θερμίδες, να κουραστείς, και να ιδρώσεις… πολύ!

Η ώρα της... αποκάλυψης: Ο νέος μου σύμμαχος για πιο ασφαλή και αποδοτική προπόνηση

Η εγκυμοσύνη μπορεί να σε κάνει να έχεις άπειρη ενέργεια για λίγη ώρα και ξαφνικά να χάσεις τη γη κάτω από τα πόδια σου – να νιώθεις πως πρέπει να ξαπλώσεις επί τόπου! Το νέο smartwatch της Garmin Venus Sq 2 είναι ο απόλυτος σύμμαχος για μένα ώστε ναι μεν να γυμνάζομαι, αλλά με τέτοιο ρυθμό και ένταση ώστε να μην εξαντλούμαι και παράλληλα κάθε λεπτό προπόνησης να είναι 100% αποδοτικό. 

pilates

Έτσι, με μια ματιά στο Garmin Venus Sq 2 μπορώ να γνωρίζω ανά πάσα στιγμή σε ποιο επίπεδο καρδιαναπνευστικής δραστηριότητας δούλεψε το σώμα μου και πόσες θερμίδες έκαψα, ενώ μέσω της συνεχούς μέτρησης των παλμών μου και του οξύμετρου, ξέρω πότε το παρακάνω και πρέπει να ρίξω ρυθμό. (Στην περίπτωση μου αυτό συμβαίνει συνήθως με τις απαιτητικές ασκήσεις στο κρεβάτι του Pilates, το Cadillac! 

β

Κι αν τώρα το smartwatch μου μου ζητάει να πατήσω pause για να μην το παρακάνω, θα δεσμευτώ απέναντί σου ότι όταν με το καλό γεννήσω θα εκμεταλλευτώ στο έπακρο τις πληροφορίες από το Garmin Venus Sq 2 για να ξαναβρώ τους ρυθμούς μου - και γιατί όχι, να βελτιώσω την αντοχή και τις επιδόσεις μου. Τώρα, άλλωστε, έχω μαζί μου έναν εξαιρετικό και έμπιστο σύμμαχο που θα με βοηθήσει!

pilates

Άλλωστε, στο Pilates – όπως και στη ζωή – χρειάζεται στόχος και σωστή καθοδήγηση. Στη δική μου περίπτωση, ο στόχος υπάρχει και μόλις βρήκα και τη σωστή καθοδήγηση. Με το Garmin Venus Sq 2 24 ώρες το 24ωρο στο αριστερό μου χέρι, μαθαίνουμε μαζί να κοιμόμαστε σωστά, να αναπνέουμε σωστά, να μπορούμε να χαλαρώνουμε τις στιγμές που είμαστε φορτισμένοι και πιεσμένοι. Δεδομένα που πολύ συχνά ξεχνάμε τη σημασία τους και τον αντίκτυπο που έχουν στην επόμενη ημέρα. Τώρα όλα είναι πιο απλά.

Δες περισσότερα για τη νέα σειρά smartwatch της Garmin Venu Sq 2 στο garmin.gr και στο Instagram account @garmingreece

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i