21 ημέρες για να αποκτήσεις μία νέα συνήθεια: Τελικά, ισχύει;

Μπορείς να γίνεις gym addicted τόσο γρήγορα;

γυμναστήριο Istock

Μία ακτίνα φωτός -και ελπίδας- ξεπρόβαλε μπροστά μας, όταν διαδόθηκε η θεωρία ότι μέσα σε 21 ημέρες μπορείς να υιοθετήσεις μία νέα συνήθεια. Τώρα, όμως, μία νέα μελέτη από το Ινστιτούτο Caltech, αποκαλύπτει ότι το να καταφέρεις να βάλεις το γυμναστήριο οριστικά στη ρουτίνα σου μπορεί να πάρει μέχρι και έξι μήνες. Εάν είχες, λοιπόν, πιστέψει ότι χρειάζονται μόλις τρεις εβδομάδες για να εδραιωθεί η νέα συνήθεια του γυμναστηρίου στη ζωή σου, ήρθε η ώρα να προσγειωθείς - μαζί με εμάς -  στη νέα πραγματικότητα.

Η έρευνα που διεξήχθη από κοινωνικούς επιστήμονες στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καλιφόρνιας έδειξε ότι στην πραγματικότητα "δεν υπάρχει μαγικός αριθμός για τη δημιουργία συνήθειας" και εξαρτάται εξ ολοκλήρου από το είδος της συνήθειας και άλλους παράγοντες.

Οι ερευνητές εξέτασαν τόσο την άσκηση όσο και την υγιεινή ως μέρος της μελέτης, και δυστυχώς, όταν το θέμα έφτασε στο γυμναστήριο, ο χρόνος που υπολογίστηκε για αυτή τη συνήθεια είναι στην πραγματικότητα κατά μέσο όρο περίπου έξι μήνες.

Διάβασε επίσης: Οι 4 πιο κοινοί μύθοι για την άσκηση

γυμναστήριο
Istock

Αν, λοιπόν, βασιζόσουν ότι 21 ημέρες είναι αρκετές για να κάνουν το γυμναστήριο μέρος της καθημερινότητάς σου, αυτή η μελέτη είναι κάπως αποθαρρυντική. Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι ερευνητές υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν το αποτέλεσμα.

Η συνέπεια, ο τύπος άσκησης, ο χαρακτήρας σου αλλά και πολλά ακόμη είναι εφόδια για να προσθέσεις επιτελούς την γυμναστική στην ζωή σου μια για πάντα. Επίλεξε έναν τύπο άσκησης που απολαμβάνεις αληθινά με την καρδιά σου, και τότε θα γίνει πολύ εύκολη η διαδρομή από το σπίτι στην πόρτα του γυμναστηρίου.

Διάβασε επίσης: Κάνεις συχνά γυμναστική; Πόσο νερό χρειάζεται να πίνεις και γιατί;

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i