Ironman 70.3: Η τριήμερη γιορτή αθλητισμού έρχεται στη Βουλιαγμένη

Για 2η συνεχή χρονιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα.

Ironman 70.3 iStock

Ένας μήνας απομένει για την κορυφαία παγκόσμια τριαθλητική διοργάνωση IRONMAN® 70.3® Vouliagmeni, Greece 2023, που θα πραγματοποιηθεί από τις 20 έως τις 22 Οκτωβρίου στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Η τριήμερη γιορτή αθλητισμού, η οποία συνδιοργανώνεται για 2η συνεχή χρονιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα από την ΕΥ ΖΗΝ Greece και τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, αναμένεται να φιλοξενήσει περισσότερους από 5.000 αθλητές, θεατές και εθελοντές από 60 χώρες. Ο θεσμός του IRONMAN® ξεκίνησε το 1978 στη Χαβάη με μόλις 15 συμμετέχοντες και πλέον πραγματοποιούνται κάθε χρόνο πάνω από 150 αγώνες σε περισσότερες από 50 χώρες, μετρώντας 1,5 εκατ. αθλητές και 5,5 εκατ. θεατές παγκοσμίως.

Το μεγαλύτερο ελληνικό τρίαθλο που διεξάγεται με επιτυχία στη χώρα μας από το 2019, επιστρέφει για να αναδείξει τις ξεχωριστές ομορφιές της Αθήνας, την ελληνική φιλοξενία, καθώς και τη σπουδαιότητα του αθλητικού τουρισμού για τη χώρα μας, ο οποίος μπορεί να την καταστήσει πόλο έλξης καθόλη τη διάρκεια του έτους. Και φέτος οι τριαθλητές θα έχουν την ευκαιρία να κολυμπήσουν 1,9 χλμ, να ποδηλατήσουν 90 χλμ και να τρέξουν 21,1 χλμ διαδοχικά σε ένα πανέμορφο τοπίο δίπλα στη θάλασσα, χάρη στο οποίο το IRONMAN® 70.3® Vouliagmeni, Greece έχει ψηφιστεί από τους τριαθλητές παγκοσμίως ως το τρίτο πιο προτεινόμενο IRONMAN® 70.3® στον κόσμο.

IRONMAN

Σε Συνέντευξη Τύπου που δόθηκε την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου, στο Δημαρχείο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, ο Δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, τονίζοντας τη μεγάλη σημασία και τον θετικό αντίκτυπο του IRONMAN® 70.3® Vouliagmeni, Greece 2023 στην ευρύτερη περιοχή, δήλωσε: "Ανοίγουμε και φέτος την πόλη μας για να φιλοξενήσουμε ένα σπουδαίο και πολυεπίπεδο εγχείρημα για το οποίο έχει γίνει τεράστια προετοιμασία. Με υψηλό αίσθημα ευθύνης για τον τόπο μας και αναγνωρίζοντας το μοναδικό αποτέλεσμα στο οποίο μας οδήγησε η άψογη συνεργασία με την ΕΥ ΖΗΝ Greece κατά την περσινή διοργάνωση, στόχος μας και φέτος είναι να αναδείξουμε τα πλεονεκτήματα της περιοχής μας, η οποία είναι ιδιαίτερα προικισμένη λόγω της θέσης της ανάμεσα στη θάλασσα και το βουνό. Παράλληλα, θέλουμε να μεταφέρουμε μηνύματα συμπεριληπτικότητας, κοινωνικής ευαισθησίας και περιβαλλοντικής συνείδησης - αξίες οι οποίες πρέπει να είναι συνυφασμένες με κάθε δράση μας και παρούσες σε κάθε έκφανση της κοινωνίας, του πολιτισμού, του αθλητισμού. Μότο μας είναι ό,τι κάνουμε να είναι από όλους και προς όλους."

Την ίδια στιγμή, ο Πρόεδρος της Τριαθλητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, Χρήστος Γείτονας, υπογράμμισε ότι "Ένας τέτοιος αγώνας για να γίνει χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια, συνεργασία και συντονισμό από όλους τους φορείς και την ομοσπονδία. Είμαστε τυχεροί που έχουμε μια τέτοια διοργάνωση στο σπίτι μας, η οποία παράλληλα αποτελεί μια μεγάλη κληρονομιά, μια τεράστια ευκαιρία για την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού στη χώρα μας. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι τέτοιες διοργανώσεις δίνουν τη δυνατότητα στα νέα παιδιά να γνωρίσουν τον κόσμο του τριάθλου: 600 παιδιά από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και το Ηράκλειο δοκίμασαν τρίαθλο τους τελευταίους 9 μήνες. Και πρέπει σε αυτό το σημείο να αναγνωρίσουμε και τη σημασία των age groupers. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο πρότυπο για τα παιδιά από έναν γονέα που αφιερώνει χρόνο, θυσίες, πρωινά ξυπνήματα και προσωπική ζωή για να μπορέσει να λάβει μέρος σε έναν αγώνα τριάθλου.".

IRONMAN

Τη δυναμική του IRONMAN® 70.3® Vouliagmeni, Greece 2023 σημείωσε και η CEO της διοργανώτριας εταιρείας ΕΥ ΖΗΝ Greece, Βάσια Μπιρλιράκη, αναφέροντας: "Το IRONMAN® 70.3® Vouliagmeni, Greece, μια εκδήλωση που αναδεικνύει την αθλητική υποδομή της χώρας μας και δίνει κίνητρα στους ανθρώπους να αγαπήσουν το τρίαθλο και ευρύτερα τον αθλητισμό, επιστρέφει για άλλη μια χρονιά στη φιλόξενη Βουλιαγμένη. Το 2022 φιλοξενήσαμε 1.800 αθλητές και πάνω από 5.000 θεατές και εθελοντές, οι οποίοι παρέμειναν στην περιοχή για περίπου 4,8 ημέρες, με το οικονομικό αποτύπωμα στην περιοχή να ανέρχεται στα 4,3 εκατομμύρια ευρώ. Με πληθώρα δράσεων για μικρούς και μεγάλους υποσχόμαστε να μοιράσουμε και φέτος εμπειρίες ζωής σε όσους επιθυμούν να ζήσουν τον παλμό, τις αξίες και τις αρχές του IRONMAN®. Εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης για την εξαιρετική συνεργασία και στους χορηγούς και υποστηρικτές μας για την εμπιστοσύνη τους. Φυσικά δεν θα μπορούσαμε να επιτύχουμε αυτό το γεγονός χωρίς την αφοσίωση και τον επαγγελματισμό της άψογης ομάδας μας, που έχει εργαστεί σκληρά για το αποτέλεσμα. Ανυπομονούμε να σας καλωσορίσουμε στο IRONMAN® Village και στον πιο μπλε αγώνα του κόσμου! Καλή επιτυχία σε όλους τους συμμετέχοντες!"

Περιγράφοντας τις διαδρομές που θα ακολουθήσουν οι αθλητές, ο Race Director της φετινής διοργάνωσης, Ζαχαρίας Αντωνιάδης, δήλωσε: "Το IRONMAN® 70.3® Vouliagmeni, Greece επιστρέφει για 2η φορά στην καρδιά της Αθηναϊκής Ριβιέρας και συγκεκριμένα στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, μια διαδρομή που έχει χαρακτηριστεί από τους αθλητές που συμμετείχαν ως μια από τις πιο όμορφες στην Ευρώπη. Μια διαδρομή φωτισμένη με τον Αθηναϊκό ήλιο και το γαλάζιο φόντο της θάλασσας, στοιχεία εξόχως σημαντικά για την απόδοση των αθλητών IRONMAN®. Ως γνωστόν το IRONMAN® δεν είναι ένας απλός αγώνας τριάθλου. Απαιτεί πειθαρχία, αμέτρητες ώρες προπονήσεων και στερήσεων και η καταπόνηση δεν είναι μόνο σωματική αλλά κυρίως ψυχική – πνευματική. Το αρχαίο ελληνικό ρητό "νους υγιής εν σώματι υγιεί" περιγράφει ακριβώς αυτό που χρειάζεται ο σύγχρονος IRONMAN®. Εδώ λοιπόν, σε αυτόν τον τόπο, με την ελληνική κουλτούρα και την ελληνική φιλοσοφία, με το φυσικό κάλλος και το ήπιο κλίμα είναι ο ιδανικός χώρος για μια τέτοια προσπάθεια, για έναν τέτοιο πραγματικό άθλο."

IRONMAN

Ο κλασικός αγώνας IRONMAN® 70.3® θα πλαισιωθεί από μια σειρά παράλληλων δράσεων, κατάλληλες για όλη την οικογένεια:

Την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου, στις 18.30, στην Ακτή Βουλιαγμένης θα πραγματοποιηθεί το Night Run Vouliagmeni, ένας ήπιος αγώνας τρεξίματος 5χλμ. για ηλικίες 16 ετών και άνω, σε μια υπέροχη διαδρομή δίπλα στη θάλασσα με φόντο το ηλιοβασίλεμα. Οι εγγραφές έχουν ανοίξει εδώ.

Το Σάββατο 21 Οκτωβρίου, στις 09.00, στην Ακτή Βουλιαγμένης, τη σκυτάλη παίρνουν στο Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης IRONKIDS® Vouliagmeni οι επόμενοι υπεραθλητές, οι μικροί μας ήρωες από 6 έως 12 ετών, σε 3 εναλλακτικές διαδρομές 400, 800 & 1200 μέτρων. Οι συμμετοχές γίνονται εδώ

 

Επίσημος χορηγός του IRONMAN® 70.3® Vouliagmeni, Greece για 3η συνεχή χρονιά είναι η ΔΕΗ και το AVRA WAVE είναι το επίσημο νερό της διοργάνωσης. Υποστηρικτές είναι οι: LENOVO, ETEM, Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) που ονοματίζει και το IRONKIDS® Vouliagmeni, Marathon Bikes, GU Energy Greece, Physioathens, ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ, Bella Fruta, Kayak, Γιατροί Χωρίς Σύνορα, Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. (ΕΤΑΔ), EUROPA SECURITY systems, Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών (ΕΠΟΜΕΑ), ενώ το IRONMAN® 70.3® Vouliagmeni, Greece 2023 πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Τριαθλητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας και με τη συμβολή της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής.

Ραντεβού στις 20-22 Οκτωβρίου, στο απόλυτο σημείο συνάντησης, τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, για να ζήσουμε την ανεπανάληπτη εμπειρία και τον θρύλο του IRONMAN®, μοιράζοντας χαμόγελα και το πιο δυνατό χειροκρότημα στη Γραμμή Τερματισμού.

Οι εγγραφές συνεχίζονται μέσω της ιστοσελίδας, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθούν νέα και ενημερώσεις για τον κεντρικό αγώνα και τις παράλληλες δράσεις από τα κανάλια:

Website: https://www.ezgreece.gr/index.php/sport-events/ironman-70-3-greece-vouliagmeni

Facebook: https://www.facebook.com/IM703Greece

Instagram: https://www.instagram.com/ironman_greece/

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i