6ο OCEANMAN Greece | Chania - Crete 2024: Οι εγγραφές είναι ανοικτές

Το 6ο OCEANMAN Greece | Chania - Crete 2024 προ των πυλών των Χανίων! Σ’ ένα μήνα η ιστορία του OCEANMAN Greece ξαναξεκινά.

oceanman

Μια καινούρια σελίδα στην παγκόσμια ιστορία της, ανοίγει η OCEANMAN Swim, με τον ιδιαίτερα προκλητικό και δυναμικό αγώνα της στα Χανιά της Κρήτης από την OCEANMAN Greece. Νοιώθοντας ήδη την καρδιά των Χανίων να χτυπά στο ρυθμό της παγκόσμιας κολύμβησης Open Water, πυρετώδεις προετοιμασίες προμηνύουν το όμορφο, συναρπαστικό και ξεχωριστό που έρχεται.

Σε μια υπέροχη παρέα κολυμβητών όλων των επιπέδων και ηλικιών και φίλων της κολύμβησης Open Water, πρόκειται να σμίξουν άνθρωποι από περισσότερες των 35 χώρες, ο οποίοι πρόκειται να προσέλθουν ενθουσιασμένοι στα Χανιά, βάζοντας αυτό το σημείο του παγκόσμιου χάρτη στους κολυμβητικούς τους προορισμούς για πάντα.

OCEANMAN Greece

Δίνοντας το μήνυμα του αθλητισμού, του ευγενούς ανταγωνισμού, της ασφάλειας και της διασκέδασης στη φύση, το 6ο OCEANMAN Greece | Chania - Crete 2024, φιλοδοξεί να προσφέρει ατελείωτα χαμόγελα, υπέροχες εμπειρίες, σφιχτές αγκαλιές και βαθύ θαυμασμό σε όλους όσοι θα συμμετάσχουν ή θα παρακολουθήσουν τους αγώνες του Σαββάτου22 και της Κυριακής 23 Ιουνίου 2024.

Το Σάββατο 22 Ιουνίου στις 09:30, πρόκειται να ξεκινήσει το αγωνιστικό σκέλος του 6ο OCEANMAN Greece | Chania - Crete 2024, με την μικρή απόσταση SPRINT OCEANMAN 2k, παιδιών και ενηλίκων με ηλικιακές κατηγορίες ανά 10 έτη, ξεκινώντας από την κατηγορία 10 - 19 ετών και έως 70+ κατηγορία.

Θα ακολουθήσει το OCEANKIDS 0,75k στις 11:15, για παιδιά 7-8, 9-10, 11-12 και 13-14 ετών.

Την αγωνιστική ημέρα θα κλείσει το OCEANTEAMS 3 x 0,75k στις 12:15, για ομάδες 3ων κολυμβητών, ηλικιών από 12 ετών και πάνω. 

Την αγωνιστική ημέρα θα κλείσει η τελετή απονομών, στις 13:30.

Την Κυριακή 23 Ιουνίου στις 09:00, θα ξεκινήσει το OCEANMAN 10k (Ολυμπιακή απόσταση κολύμβησης Open Water), παιδιών και ενηλίκων με ηλικιακές κατηγορίες ανά 10 έτη, ξεκινώντας από την κατηγορία 16 - 19 ετών και έως 70+ κατηγορία.

Στις 10:40 θα ξεκινήσει σε παράλληλη διεξαγωγή το OCEANMAN HALF 5k, παιδιών και ενηλίκων με ηλικιακές κατηγορίες ανά 10 έτη, ξεκινώντας από την κατηγορία 14 - 19 ετών και έως 70+ κατηγορία.

Η τελετή απονομών επάθλων της δεύτερης ημέρας των δύο μεγάλων αποστάσεων, θα πραγματοποιηθεί στις 14:00.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα των δύο ημερών πλαισιώνει ένα ευρύτερο πρόγραμμα αθλητικών, ψυχαγωγικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων με άρωμα και χρώμα Κρήτης, το οποίο φιλοδοξεί να δημιουργήσει μια όμορφη και ξεχωριστή εμπειρία σε όλους τους αθλητές, συνοδούς αλλά και παραβρισκόμενους στο παλιό Ενετικό Λιμάνι των Χανίων το Σαββατοκύριακο πριν τη Γιορτή του Αγίου Πνεύματος τη Δευτέρα 24 Ιουνίου.

Πέραν της OCEANMAN Greece, συνδιοργανωτές του 6ου OCEANMAN Greece | Chania - Crete 2024, είναι η Περιφέρεια Κρήτης και ο Δήμος Χανίων, οι οποίοι αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή την ιδέα και συνεισφέρουν τα μέγιστα στην άριστη υλοποίησή του.

OCEANMAN Greece

Ο Κωνσταντίνος Μητρόπαπας, επικεφαλής της OCEANMAN Greece - TRIMORE Sport Events κοιτάζοντας προς το μέλλον, δήλωσε: "Το 6ο OCEANMAN Greece | Chania - Crete 2024 αποτελεί για μας μια μεγάλη πρόκληση. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο και πιο φημισμένο αγώνα κολύμβησης Open Water στον κόσμο, τον οποίο αναλάβαμε με ενθουσιασμό και όρεξη να τον επαναφέρουμε στους ρυθμούς προ υγειονομικής κρίσης. Η επιλογή της πόλης των Χανίων αλλά και της συγκεκριμένης τοποθεσίας, βασίστηκε στην ανάγκη εξωστρέφειας του αγώνα, προτάσσοντας μία από τις πιο χαρακτηριστικές, ιστορικές, πολιτιστικά ξεχωριστές - πλούσιες και πιο όμορφες πόλεις της Ελλάδος και μάλιστα σε ένα νησί, το οποίο αποτελεί πόλο έλξης εκατομμυρίων επισκεπτών κάθε χρόνο. Στο εξής, οι θάλασσες των Χανίων και η απίστευτη θέα της πόλης από θαλάσσης, θα αποτελούν επίσης ένα χαρακτηριστικό ανάπτυξης της πόλης, του νησιού και της χώρας μας γενικότερα. Καλούμε άπαντες, κολυμβητές και μη, να δώσουμε όλοι μαζί μια ξεχωριστή φιλοξενία στους επισκέπτες μας, επενδύοντας στην παγκόσμια καθιέρωση του OCEANMAN Greece | Chania - Crete!”

Με ιδιαίτερη τιμή και χαρά η OCEANMAN Greece ευχαριστεί για τη συνεχιζόμενη και "αδιάλειπτη” εμπιστοσύνη των Στρατηγικών της Συνεργατών Apticon by Elval Colour, ΕΤΕΜ και ΕΟΤ (επίσης Χρυσός Χορηγός), οι οποίοι στηρίζουν σταθερά τα τελευταία 6 χρόνια κάθε εγχείρημα/τόλμημα της TRIMORE Sport Events σε όλη την Ελλάδα, στους Χρυσούς Χορηγούς της LENOVO και COCO-MAT, τον Αθλητικό Χορηγό TURBO, τον Ασημένιο Χορηγό της: ISUZU και κάθε έναν ξεχωριστό χορηγό, υποστηρικτή και αγωγό οποιουδήποτε επιπέδου, συμβάλλοντας ουσιαστικά και πολύτιμα στο τελικό αποτέλεσμα.

 

Πολύτιμοι συνεργάτες της διοργάνωσης είναι με ξεχωριστό τρόπο η ομάδα OCEAN LIFEGUARD που έχει αναλάβει ολιστικά την ασφάλεια στη θάλασσα και ο Ναυτικός Όμιλος Χανίων, ο οποίος πέραν της γενικότερης και ειδικής αρωγής προσφέρει την εκτέλεση παράλληλων δραστηριοτήτων/επιδείξεων καλλιτεχνικής και τεχνικής κολύμβησης, δίνοντας ένα ξεχωριστό χρώμα στο event. Την ασφάλιση του αγώνα, αθλητών, εθελοντών και εργαζομένων, προσφέρει  η ΜΙΝΕΤΤΑ Ασφαλιστική, σταθερός συνεργάτης της TRIMORE Sport Events.

Ψυχή της διοργάνωσης, όπως πάντοτε έτσι συμβαίνει, αναμένετε να αποτελέσουν οι πολύτιμοι εθελοντές της, και για το σκοπό αυτό η διοργάνωση απευθύνει ανοικτό κάλεσμα αναζητώντας την ομάδα που θα συνεισφέρει στην ξεχωριστή εμπειρία των συμμετεχόντων / συνοδών, δηλώνοντας εδώ το ενδιαφέρον συμμετοχής. 

Η διοργάνωση είναι υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Αθλητισμού / Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος και της Περιφέρειας Κρήτης. 

Το 6ο OCEANMAN Greece | Chania - Crete 2024, αναμένεται να πετάξει με τα φτερά της Redbull, η οποία προσδίδει και μια ξεχωριστή extreme νότα στο χαρακτήρα της διοργάνωσης.

Δες εδώ αντιπροσωπευτικές φωτογραφίες της OCEANMAN Greece.

Οι Εγγραφές παραμένουν ανοικτές και Πληροφορίες μπορεί κανείς να βρει στο σύνδεσμο.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i