Δοκίμασε το τραμπολίνο για αδύνατο και σέξι σώμα

Τι έχεις όταν συνδυάσεις μια υψηλής έντασης προπόνηση, ασκήσεις χαμηλής πρόσκρουσης και το πάρτι γενεθλίων ενός 7χρονου; Ένα από τα μεγαλύτερα trends στο χώρο της άσκησης σήμερα: μια προπόνηση με τραμπολίνο.

13.10.2014

Γράφει: Shape.gr

εχεις διαβασει

Δοκίμασε το τραμπολίνο για αδύνατο και σέξι σώμα

Αυτές οι ομαδικές προπονήσεις για ενήλικες έχουν πολύ λίγες ομοιότητες με την αεροβική σε μίνι τραμπολίνο που ήταν της μόδας τη δεκαετία του '80. Για παράδειγμα, συνήθως γίνονται σε αίθουσες, κλειστούς χώρους όπου όλο το δάπεδο -και μερικές φορές ακόμη και οι τοίχοι- ήταν φτιαγμένα για άλματα που αψηφούσαν τη βαρύτητα. Τα μαθήματα συνήθως αποσκοπούν σε ενδυνάμωση για όλο το σώμα και καρδιαγγειακή προπόνηση που γίνεται αποκλειστικά επάνω στο τραμπολίνο.

“Σε συνεπαίρνει. Δεν μπορείς να σταματήσεις να χαμογελάς όταν είσαι επάνω σε ένα τραμπολίνο”, τονίζει ο Michael Browning, ιδιοκτήτης του Urban Air Indoor Trampoline Parks. “Δεν συνειδητοποιείς πόσο σκληρά γυμνάζεσαι”.

Κάψε χοροπηδώντας

Μπορεί αυτή η καινούργια τάση να σε κάνει πραγματικά fit; Με μια λέξη, ναι. Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Cardiopulmonary Rehabilitation βρήκε πως το τρεξιματάκι επάνω στο τραμπολίνο ενώ κρατάς βαράκια αυξάνει τους παλμούς σε ένα μέσο όρο 156 με 178 το λεπτό. Αυτό ισοδυναμεί με άλλες μορφές πολύ έντονης άσκησης, όπως το τρέξιμο ή το αγωνιστικό κολύμπι.

Ο Browning λέει πως πολλά από τα μέλη του φορούν μόνιτορ που καταγράφουν τους καρδιακούς παλμούς στα μαθήματα και συναγωνίζονται μεταξύ τους για το ποιος έκαψε τις περισσότερες θερμίδες. “Δεν βλέπουμε ποτέ κάτι λιγότερο από 800 θερμίδες”, είπε. “Η καύση φτάνει μέχρι και στις 1.300 θερμίδες σε μια ώρα.

Στα μαθήματα στο στούντιο Urban Air χρησιμοποιούνται ιμάντες αντίστασης, μπάλες γυμναστικής και σκοινάκια – ο ίδιος εξοπλισμός που θα δεις σε οποιοδήποτε υπερσύγχρονο γυμναστήριο. Η προπονήτρια Kathy Smallwood ενσωματώνει επίσης σύγχρονες προπονητικές μεθόδους όπως υψηλής έντασης διαλειμματική προπόνηση, κυκλική και πλειομετρική. “Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η γυμναστική σε τραμπολίνο, σημαίνει συνεχές χοροπήδημα, όμως δεν είναι έτσι. Είναι μια πλήρης προπόνηση για όλο το σώμα”.

Editor's Picks

Περισσότερα από Fitness

Best of network

#shapegreece