Οι ορμόνες που επηρεάζουν την αύξηση μυϊκής μάζας και ποιο είδος άσκησης να κάνουμε όσο μεγαλώνουμε

Πώς επηρεάζουν οι ορμόνες την αύξηση της μυικής μάζας; Ο ενδοκρινολόγος διαβητολόγος Ανδρέας Θωμόπουλος απαντά στο ερώτημα αυτό.

20.06.2020

εχεις διαβασει

fit woman άσκηση μυς

Συνεργάστηκε ο Ανδρέας Θωμόπουλος, ενδοκρινολόγος διαβητολόγος, κλινικός
διαιτολόγος.

Έχεις σκεφτεί πώς οι ορμόνες επηρεάζουν την αύξηση της μυικής μάζας; Αν το ακούς πρώτη φορά, διάβασε πώς αυτά τα δύο αλληλεπιδρούν μεταξύ τους.

Ορμόνες και αύξηση της μυϊκής μάζας: Οι συνήθεις ένοχοι

  • Οιστρογόνα
  • Ινσουλίνη

Οι αιτίες

Αυτές οι δύο ορμόνες συνδέονται μεταξύ τους και με την αύξηση της μυικής μάζας – όπως ένα φαινόμενο ντόμινο, όταν μειώνονται τα επίπεδα των οιστρογόνων, μειώνεται και η αποτελεσματικότητα της ινσουλίνης. Τα οιστρογόνα τείνουν να μειώνονται με την ηλικία, με αποτέλεσμα τη μείωση της παραγωγής και της σχετικής αποτελεσματικότητας της ινσουλίνης στο να κατευθύνει τα θρεπτικά συστατικά στους μυς για ανάπτυξη. Δεδομένου ότι η ινσουλίνη παίζει ρόλο στην τόνωση της διαδικασίας δημιουργίας μυών (γνωστή ως σύνθεση πρωτεϊνών), η μειωμένη αποτελεσματικότητα αυτής της βασικής ορμόνης μπορεί να επιφέρει προβλήματα στη μεγιστοποίηση της αύξησης της μυικής μάζας.

Διάβασε επίσης: 8 τροφές για μυική ενδυνάμωση βάσει έρευνας! Έτσι χτίζεις μυική μάζα και καις λίπος

Διάβασε επίσης: Σπορ στη θάλασσα: Πόσες θερμίδες καίει κάθε ένα και τι γυμνάζει; Τι να διαλέξεις;

Βρίσκοντας λύση

Πολύ αποτελεσματική για την αύξηση της μυικής μάζας είναι η προπόνηση με αντιστάσεις, η οποία είναι μεταβολικά απαιτητική. Η συστολή των μυών που συμβαίνει με την προπόνηση αντίστασης βοηθά τα θρεπτικά συστατικά να μεταφέρονται στον μυ, ανεξάρτητα από την ινσουλίνη, συμβάλλοντας στην αντιστάθμιση των συνεπειών της μειωμένης αποτελεσματικότητας της ινσουλίνης καθώς μεγαλώνουμε.

[related id="318054"]

Περισσότερα από Fitness

Best of network

#shapegreece

This error message is only visible to WordPress admins
Error: There is no connected account for the user 531918802.