Πώς να διαλέξεις γυμναστήριο και personal trainer

Η επιλογή του γυμναστηρίου ή του γυμναστή είναι από τα πιο σημαντικά βήματα όταν θες να ασκείσαι τακτικά! Διάλεξε σωστά για να μην το μετανιώσεις!

11.09.2018

Γράφει: Ελένη Κουκούλη

εχεις διαβασει

Πώς να διαλέξεις γυμναστήριο και personal trainer

Αυτοί είναι οι κανόνες για να καταλήξεις στον σωστό personal trainer!

H γυμναστική με τον δικό σου προσωπικό γυμναστή είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να βρεις τη φόρμα σου χωρίς κίνδυνο τραυματισμών αν είσαι αρχάρια ή αν ξεκινάς κάποιο απαιτητικό είδος άσκησης, αλλά και αν έχεις κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα υγείας, π.χ. ενοχλήσεις στη μέση ή στα γόνατα. Το πρόβλημα; Είναι δύσκολο να βρεις έναν καλό personal trainer. Οι παρακάτω κανόνες θα σε βοηθήσουν στην επιλογή σου:

Έρευνα, έρευνα, έρευνα! Οι περισσότεροι ξεκινούν ρωτώντας στο γυμναστήριο της περιοχής τους. Δεν είναι κακή μέθοδος, ειδικά αν σε ενδιαφέρει να κάνεις τη γυμναστική σου εκεί με προσωπική επίβλεψη. Μπορείς όμως να ερευνήσεις λίγο περισσότερο. Πολλοί personal trainers έχουν δικές τους σελίδες στο Διαδίκτυο όπου προωθούν τη δουλειά και τις υπηρεσίες τους. Δώσε ιδιαίτερη προσοχή στις πιστοποιήσεις και στα πτυχία τους. Ψάξε κάποιον που να μπορεί να προσαρμόσει τις υπηρεσίες του ανάλογα με τις δικές σου ανάγκες και τους προσωπικούς σου στόχους. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να έχει μεγάλη εμπειρία και να ξέρει πώς να προσαρμόζεται.

rouxa-gym-default

Διάβασε επίσης: Σκέφτεσαι να ξεκινήσεις personal training; 5 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον trainer…

Μίλα με άλλους πελάτες του. Ένας επαγγελματίας personal trainer θα μπορεί να σου δώσει στοιχεία επικοινωνίας άλλων πελατών του ώστε να μπορείς να πάρεις συστάσεις. Ακόμη καλύτερο θα ήταν να ζητήσεις τη γνώμη κάποιων φίλων σου που είναι ευχαριστημένοι από το γυμναστή τους

Κλείσε μια δοκιμαστική προπόνηση.
Οι περισσότεροι personal trainerς θα σου προτείνουν μόνοι τους να συναντηθείτε την πρώτη φορά δωρεάν ή με πολύ χαμηλή τιμή. Εκμεταλλεύσου αυτό το μάθημα για να κάνεις ερωτήσεις και να πάρεις μια ιδέα για το στυλ τους.

Συνέχισε να κοιτάς. Αν κάτι δε σου πηγαίνει καλά με έναν personal trainer που γνώρισες, συνέχισε την αναζήτηση. Αν πρόκειται να πληρώνεις κάποιον για να σε προπονεί, θέλεις να είσαι σίγουρη ότι σε βοηθά να πετύχεις τους στόχους σου.

Editor's Picks

Περισσότερα από Fitness

#shapegreece