Το πρόγραμμά σου για σφιχτή κοιλιά (αυτή είναι η σωστή διατροφή και άσκηση)

Χρειάζεται κάτι παραπάνω από μερικά ροκανίσματα για να πέσει η κοιλίτσα. Αλλά όχι πολύ παραπάνω. Μάθε τα απαραίτητα για να αρχίσεις να σφίγγεις ΤΩΡΑ!

12.06.2018

Γράφει: Ελένη Δασκαλάκη

εχεις διαβασει

Το πρόγραμμά σου για σφιχτή κοιλιά (αυτή είναι η σωστή διατροφή και άσκηση)

Και η διατροφή σου, μετράει!

Οι επίπεδοι κοιλιακοί δε χτίζονται μόνο στο γυμναστήριο – τους «μαγειρεύεις» στην κουζίνα. Για αρχή, θα χρειαστεί να περιορίσεις τη διατροφή σου περίπου στις 1.600 θερμίδες. Όμως το θέμα είναι από πού έρχονται αυτές οι θερμίδες. Ορισμένες τροφές μπορούν στην πραγματικότητα να βοηθήσουν στη ρύθμιση των ορμονών που λένε στο σώμα μας πού και πώς να αποθηκεύσει λίπος.

Προτίμησε φυτικές ίνες και πρωτεΐνη

Βάλε στόχο για τουλάχιστον 25 και 70 γραμμάρια τη μέρα, αντίστοιχα. Και η ώρα μετράει επίσης. Τρώγε κάθε τέσσερις με πέντε ώρες ώστε να μην πεινάς. Όταν είσαι χορτάτη διατηρούνται υπό έλεγχο τα επίπεδα του άγχους, μειώνοντας την παραγωγή της κορτιζόνης – και η μεγάλη ποσότητα αυτής της ορμόνης σχετίζεται με την αποθήκευση λίπους στην κοιλιά. Μια πρόταση για γεύμα πλούσιο σε πρωτεΐνη και φυτικές ίνες: σαλάτα κοτόπουλο με αβοκάντο με ψωμί ολικής άλεσης και στικ καρότου.

ntomata

Φάε υδατάνθρακες

Για την ακρίβεια, παίρνε τις μισές από τις θερμίδες σου από υδατάνθρακες. Οι ανεπεξέργαστοι «καλοί» υδατάνθρακες προσφέρουν μια σταθερή ροή ενέργειας που σταθεροποιεί την ινσουλίνη – ένας βασικός παράγοντας για την καύση λίπους.

Ντομάτες!

Μαζί με τροφές όπως το γιαούρτι και οι μπανάνες, οι ντομάτες είναι πλούσιες σε κάλιο που είναι γνωστό πως καταπολεμά το φούσκωμα που προκαλεί το αλάτι.

Editor's Picks

Περισσότερα από Fitness

#shapegreece