Τρέξιμο στο δρόμο ή διάδρομο; Η απάντηση που καίει

Θερμίδες! Προτίμησε το τρέξιμο στο ύπαιθρο για να κάψεις πάνω από 600 θερμίδες σε 1 ώρα!

21.09.2012

εχεις διαβασει

Τρέξιμο στο δρόμο ή διάδρομο; Η απάντηση που καίει

Ξέρεις το κουμπί με το οποίο αυξάνεις την κλίση στο διάδρομο; Ε, τώρα έχεις τους λόφους γι’ αυτό. Σε κάθε ανηφόρα αυξάνεται η ένταση που ασκείται στις μεγάλες μυϊκές ομάδες στους γλουτούς και στα πόδια. Κάνε τρέξιμο για μία ώρα και θα κάψεις πάνω από 600 θερμίδες.

Βγες έξω λοιπόν, ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές.

  • Ενίσχυσε τις αδύναμες περιοχές Οι μικρότεροι μυς στις γάμπες και στους αστραγάλους σταθεροποιούν τα πόδια σου όταν τρέχεις, αλλά συχνά τους παραβλέπουμε στις προπονήσεις. Ξεκίνα μερικές εβδομάδες πριν να τους δυναμώνεις, κάνοντας καθίσματα πάνω σε μαξιλάρι ή δίσκο ισορροπίας.
  • Διάλεξε το σωστό δρόμο Τα περισσότερα μονοπάτια για πεζοπορία είναι κατάλληλες διαδρομές για τρέξιμο.
  • Περιόρισε τις προσδοκίες σου Προσπάθησε να καλύψεις την απόσταση που συνήθως θα έκανες στο διάδρομο, αλλά έχε στο νου σου ότι θα σου πάρει περισσότερη ώρα.
  • Κάνε το σωστό βήμα Κάνε μικρά βήματα, που σε βοηθούν να μείνεις σταθερή σε ανώμαλο έδαφος. Περπάτα όποτε η διαδρομή γίνεται πολύ απότομη ή έχει βράχια και όποτε βρίσκεις ρέμα. Για να αποφύγεις τις πέτρες, τις ρίζες και άλλα εμπόδια, επικέντρωσε το βλέμμα σου μερικά μέτρα μπροστά, ώστε να ξέρεις τι έρχεται, και σήκωσε τα πέλματα πιο ψηλά απ’ όσο συνήθως τα σηκώνεις στο διάδρομο ή στο πεζοδρόμιο.

Shape Tip: Θέλεις να τρέξεις; Κάνε «κλικ» εδώ: www.werunathens.gr.

Editor's Picks

Περισσότερα από Fitness

Best of network

#shapegreece