“Be as your are”: 6 Ελληνίδες αθλήτριες εξηγούν τι σημαίνει να είσαι ο εαυτός σου

Έξι από τις αθλήτριες μας μίλησαν και μας αποκάλυψαν τι σημαίνει για εκείνες το να είμαστε ο εαυτός μας, αλλά και πώς ο αθλητισμός τις βοήθησε ώστε να γίνουν αυτό που είναι σήμερα.

Screenshot_1

“Your time is limited, so don’t waste it living someone else’s life”. Με αυτόν τον έμμεσο τρόπο, ο Steve Jobs ήθελε να παρακινήσει όλους εμάς να είμαστε ο εαυτός μας και να σταματήσουμε να σπαταλάμε τον χρόνο μας ζώντας τη ζωή κάποιου άλλου.

Και δεν ήταν ο μόνος που είπε κάτι αντίστοιχο. Τα τελευταία χρόνια διάφορα κινήματα και δράσεις μας ενθαρρύνουν να κλείσουμε τα αυτιά μας σε επικριτικά σχόλια για οτιδήποτε φαίνεται να παρακάμπτει τα “ιδανικά” πρότυπα, όχι μόνο της ομορφιάς, αλλά όλου του τρόπου ζωής μας. 

Αυτή την ιδέα πρεσβεύει και το ελληνικό luxury athleisure brand, BAYA.fit. Το όνομα του brand προέκυψε από τα αρχικά της φράσης “Be As You Are”, συμβουλεύοντας μας να σταματήσουμε να φοβόμαστε να δείξουμε αυτό που πραγματικά είμαστε.

Στο πλαίσιο αυτού του μηνύματος συνεργάστηκε με Ελληνίδες αθλήτριες που ξεχώρισαν στο χώρο τους γιατί πίστεψαν σε αυτό που είναι και παρά τις δυσκολίες και τις θυσίες που έπρεπε να κάνουν, το στήριξαν και το κυνήγησαν μέχρι τέλους. 

Και η BAYA.fit πίστεψε σε εκείνες και για αυτό για πρώτη χρονιά τις στηρίζει για να συνεχίσουν να κάνουν αυτό που τις εκφράζει και αυτό που πραγματικά αγαπάνε. 

Έξι από τις αθλήτριες μας μίλησαν και μας αποκάλυψαν τι σημαίνει για εκείνες το να είμαστε ο εαυτός μας, αλλά και πώς ο αθλητισμός τις βοήθησε ώστε να γίνουν αυτό που είναι σήμερα.

Ευαγγελία Πλατανιώτη

“Be as your are”: 6 Ελληνίδες αθλήτριες εξηγούν τι σημαίνει να είσαι ο εαυτός σου - εικόνα 1

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη είναι Ολυμπιονίκης στη συγχρονισμένη κολύμβηση. Συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012 και του Ρίο το 2016. Αυτή τη στιγμή είναι νούμερο 4 στην Ευρώπη και νούμερο 7 στον κόσμο.

Άρχισε να ασχολείται με τη συγχρονισμένη κολύμβηση σε ηλικία 6 ετών, όταν είδε άλλα κοριτσάκια να χορεύουν στο νερό και ξετρελάθηκε. Έτσι, ζήτησε από τους γονείς της να την γράψουν και εκείνη. Από τότε δεν σταμάτησε ποτέ. Χρειάστηκε να κάνει θυσίες, ακόμη και να κάνει ιδιαίτερα μαθήματα γιατί δεν μπορούσε να πηγαίνει στο σχολείο, όμως δεν το μετάνιωσε.

Γιατί η συγχρονισμένη κολύμβηση δεν ήταν απλώς ένα χόμπι για εκείνη, αλλά ένα κομμάτι του εαυτού της. 

“Το να είσαι ο εαυτός σου σημαίνει να είσαι αληθινός, να είσαι αυθεντικός και να μην προσποιείσαι. Ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός. Είναι σημαντικό να είμαστε ο εαυτός μας γιατί έτσι θα αφήσουμε το στίγμα μας” ανέφερε. 

Και συνέχισε: “Πρέπει να βρούμε αυτό που μας αρέσει και να μην το παρατήσουμε ποτέ. Και να θυμόμαστε ότι τίποτα δεν πέτυχε χωρίς αποτυχίες”. 

Έφη Γκούλη

“Be as your are”: 6 Ελληνίδες αθλήτριες εξηγούν τι σημαίνει να είσαι ο εαυτός σου - εικόνα 2

“Be as you are” συμβουλεύει και η πρωταθλήτρια κολύμβησης, Έφη Γκούλη. Η 23χρονη αθλήτρια γεννήθηκε χωρίς το δεξί της χέρι, από τον αγκώνα και κάτω, εξαιτίας μιας επιπλοκής κατά τη διάρκεια της κυήσής της. Ο ομφάλιος λώρος τυλίχτηκε γύρω από το χέρι της με αποτέλεσμα να κοπεί. 

Όμως, ποτέ δεν ένιωσε περίεργα για αυτό.

Η Έφη είχε πάντα δίπλα της τους γονείς της που την μεγάλωσαν με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην έχει κανένα κόμπλεξ. 

Γενικά η μητέρα μου δεν με άφηνε να κρύβω το χέρι μου. Όταν προσπαθούσα να κάνω κάτι και δεν μπορούσα, με άφηνε μόνη μου να τα καταφέρω με άλλον τρόπο” είπε.

Ξεκίνησε κολύμβηση σε ηλικία 3 ετών για να μην ατροφήσει το άκρο της και να γίνει ισοσκελές το σώμα της. Σιγά σιγά έγινε το πάθος της. Μέχρι τώρα έχει καταφέρει να πάρει δυο χάλκινα μετάλλια σε παγκόσμιο και πανευρωπαϊκό επίπεδο. 

Η Έφη Γκούλη πίστεψε από μικρή στον εαυτό της και απέδειξε ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο.

“Το να είσαι ο εαυτός σου σημαίνει να μην φοβάσαι. Πρέπει να προσπαθείς να κάνεις το καλύτερο για σένα. Ακόμα και εμπόδια να υπάρχουν, άμα είσαι ο εαυτός σου και έχεις ταπεινότητα, μπορείς όλα να τα καταφέρεις” δήλωσε η πρωταθλήτρια. 

Έλλη Τσιτσιπά 

“Be as your are”: 6 Ελληνίδες αθλήτριες εξηγούν τι σημαίνει να είσαι ο εαυτός σου - εικόνα 3

Η Έλλη Τσιτσιπά είναι επαγγελματίας μπαλαρίνα. Ξεκίνησε να ασχολείται με το μπαλέτο από την ηλικία των 5 ετών. Οι μνήμες της πριν αυτό είναι σχεδόν ανύπαρκτες. Μεγάλωσε χορεύοντας, ενώ οι γονείς της από πολύ νωρίς της έμαθαν κλασική μουσική. 

“Για μένα το μπαλέτο δεν είναι απλώς ένας χώρος, είναι μια οικογένεια” ανέφερε η Έλλη Τσιτσιπά.

Όπως εξήγησε η 21χρονη μπαλαρίνα το μήνυμα της BAYA.fit “Be As You Are” την εκφράζει απόλυτα.

“Με εκφράζει γιατί και εγώ προσπαθώ με όσο πιο ειλικρινή τρόπο γίνεται να αντιμετωπίσω τον δικό μου καθρέφτη, τα δικά μου μειονεκτήματα”.

“Έτσι έχουμε έρθει όλοι στον κόσμο. Πρέπει να καταλάβουμε αυτό ακριβώς που μας ενοχλεί και να βρούμε έναν τρόπο να το αγαπήσουμε γιατί είναι κομμάτι μας. Χρειαζόμαστε ειλικρίνεια με τον εαυτό μας, εντιμότητα και να πάρουμε μια βαθιά ανάσα για καταλάβουμε τι δεν μας αρέσει πάνω μας είτε αφορά την εμφάνισή μας είτε τη συμπεριφορά μας” δήλωσε.

Μαρίτα Αργυρού 

“Be as your are”: 6 Ελληνίδες αθλήτριες εξηγούν τι σημαίνει να είσαι ο εαυτός σου - εικόνα 4

Είναι πρωταθλήτρια Ελλάδος στην κατηγορία νέων γυναικών. Είναι μέλος της εθνικής ομάδας στίβου. Και είναι μόλις 20 ετών. Όπως μας ανέφερε από μικρή είχε μια κλίση στο στίβο. Έτρεχε λίγο διαφορετικά από τα υπόλοιπα παιδιά. Οι γονείς της το αντιλήφθηκαν και την έγραψαν στο στίβο. Κάτι που ξεκίνησε να γίνει σαν χόμπι, εξελίχθηκε σε πρωταθλητισμό.

Χρειάστηκε να ακολουθήσει έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο ζωής από τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας της, αλλά δεν το μετάνιωσε ούτε στιγμή.

“Δεν βγαίνω σε κλαμπ. Προσέχω τι τρώω. Η καθημερινότητά μου είναι συγκεκριμένη. Σχολή, προπόνηση, σπίτι, ύπνος. Όμως, δεν το έχω μετανιώσει. Είμαι παθιασμένη με αυτό” ανέφερε.

“Ο στίβος με βοήθησε να βρω αυτό που πραγματικά είμαι. Με έκανε ουσιαστικά αυτό που είμαι σήμερα”. 

Και αυτό συμβουλεύει να κάνει ο καθένας, να βρει αυτό με το οποίο νιώθει καλά και να το κάνει χωρίς αναστολές.  

Κατερίνα Γιώτα 

“Be as your are”: 6 Ελληνίδες αθλήτριες εξηγούν τι σημαίνει να είσαι ο εαυτός σου - εικόνα 5

Η Κατερίνα Γιώτα είναι μία από τις πιο πολύτιμες πρωταθλήτριες του ελληνικού πρωταθλήματος βόλεϊ. Είναι μέλος της εθνικής ομάδας και οι διακρίσεις της τόσο σε ατομικό επίπεδο όσο και σε ομαδικό μετά βίας προσμετρώνται με τα δυο χέρια. 

Η Κατερίνα Γιώτα εξήγησε πόσο σημαντικό είναι να αποδεχτούμε τη διαφορετικότητά μας.

“Η κάθε προσωπικότητα χωράει σε αυτόν τον κόσμο και νομίζω είναι και κάτι πάρα πολύ όμορφο το να είσαι κάτι διαφορετικό”.

Μαρία Χρυσοχεράκη

“Be as your are”: 6 Ελληνίδες αθλήτριες εξηγούν τι σημαίνει να είσαι ο εαυτός σου - εικόνα 6

Η Μαρία Χρυσοχεράκη είναι πιστοποιημένη δασκάλα Iyengar Yoga με περισσότερα από 30 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της γιόγκα. H κατάκτηση της πιστοποίησης για τη διδασκαλία της Iyengar yoga είναι μια αρκετά απαιτητική διαδικασία και λίγοι είναι αυτοί που τα καταφέρνουν. Στην Ελλάδα υπάρχουν μόλις 40 δάσκαλοι αυτού του συστήματος. 

Η γιόγκα μεταξύ άλλων τη βοήθησε να γνωρίσει τον εαυτό της.

Πιστεύω ότι είναι πολύ δύσκολο να είμαστε πραγματικά ο εαυτός μας γιατί καταρχήν δεν ξέρουμε ποιος είναι ο εαυτός μας. Εγώ θα έλεγα ότι μέσα από τη γιόγκα γνωρίζεις τον εαυτό σου και έχεις το θάρρος να είσαι ο εαυτός σου. Πιστεύω χρειάζεται αρκετή ψυχική δύναμη να μπορέσεις να πεις ότι εγώ είμαι έτσι.

Η γιόγκα, τα άλλα αθλήματα αλλά και γενικότερα οποιαδήποτε σωματική και καλλιτεχνική έκφραση μπορούν να βοηθήσουν στο να αποκτήσουμε μια πιο ισορροπημένη σχέση με τον εαυτό μας” ανέφερε. 

Μην φοβάσαι πια να είσαι εσύ. Βρες και εσύ τη δύναμη μέσα σου και φώναξε μαζί με τις αθλήτριες της BAYA.fit με μία φωνή “Be AS You Are”.

Βρες εδώ όλα τα ρούχα της BAYA.fit και πέρνα και εσύ ένα δυνατό μήνυμα στον κόσμο, ακόμη και μέσα από το ντύσιμό σου.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i