Ελισάβετ Πεσιρίδου: «Γιατί τρέχω; Ο δρόμος προς τους Ολυμπιακούς Αγώνες δεν ήταν εύκολος. Αλλά δε φοβάμαι τα εμπόδια.»

Η αθλήτρια περιγράφει τις θυσίες που έχει κάνει για τον πρωταθλητισμό αλλά και τη χαρά, την υπερηφάνεια, την ισορροπία στο σώμα και στην ψυχή που της έχει προσφέρει

2W4A9187_OK (Custom)

Από την Ελισάβετ Πεσιρίδου, αθλήτρια στίβου 100μ. με εμπόδια, @elisavet_pesiridou

Το μικρόβιο του τρεξίματος μου το φύτεψαν οι γονείς μου και αργότερα το λάτρεψα. Όταν έχω προβλήματα και είμαι μπερδεμένη βγαίνω για τρέξιμο και, κυριολεκτικά, δεν σκέφτομαι τίποτα, απολαμβάνω μόνο την διαδρομή και αφήνομαι σε όλα αυτά που μου προσφέρει το τρέξιμο, γυρνώντας σπίτι η λύση στο πρόβλημα μου έρχεται εύκολα.

Η αρχή στον αθλητισμό

Ξεκίνησα τον αθλητισμό σε μικρή ηλικία, μην έχοντας απόλυτη συνείδηση το τι θα μου προσφέρει ως άνθρωπο πρώτα απ' όλα. Εντάχθηκα στο αγώνισμα των εμποδίων και σύντομα άρχισε μία ιστορία γύρω από το όνομά μου σχετικά εύκολα.

Ελισάβετ Πεσιρίδου: «Γιατί τρέχω; Ο δρόμος προς τους Ολυμπιακούς Αγώνες δεν ήταν εύκολος. Αλλά δε φοβάμαι τα εμπόδια.» - εικόνα 1

Τα παπούτσια μου adidas Ultraboost21 μου δίνουν απίστευτη επιστροφή ενέργειας σε κάθε κίνηση.

Όσο περνούσαν τα χρόνια και μπαίνοντας πιο βαθιά στον αθλητισμό, έμαθα τις αξίες του, την αγάπη για κάτι άψυχο, τη θέληση για να τα καταφέρεις, το θάρρος να διεκδικείς, τις ικανότητες να θέτεις καθημερινά τους υψηλότερους στόχους και να παλεύεις με υπομονή και επιμονή, χωρίς να εγκαταλείπεις την προσπάθεια, τις καθημερινές "θυσίες" που τις κάνεις να φαίνονται τόσο εύκολες, την πειθαρχία σε κανόνες, το σεβασμό σε οτιδήποτε διαφορετικό, την κοινωνικοποίηση, την απόλυτη ισορροπία μεταξύ θυμού και σκέψης, τη λατρεία ενός υγιούς σώματος.

O πρωταθλητισμός

Μπαίνοντας στα βαθιά νερά του πρωταθλητισμού, καλείσαι καθημερινά να ξεπεράσεις δυσκολίες και εμπόδια ενώ η ψυχολογική πίεση που δημιουργείται είναι μεγαλύτερη, εκεί συνειδητοποίησα όλα αυτά που μου έχει προσφέρει ο αθλητισμός όλα αυτά τα χρόνια, καθώς το κίνητρο τού να πετύχω είναι μεγαλύτερο από κάθε εμπόδιο που θα βρεθεί στον δρόμο μου.

Ελισάβετ Πεσιρίδου: «Γιατί τρέχω; Ο δρόμος προς τους Ολυμπιακούς Αγώνες δεν ήταν εύκολος. Αλλά δε φοβάμαι τα εμπόδια.» - εικόνα 2

Φτάνω πολύ συχνά στα όριά μου, αλλά λίγο πριν τα παρατήσω, φέρνω στο μυαλό μου τους στόχους που έχω θέσει και σκέφτομαι «αν τα παρατήσεις τώρα δεν θα τα καταφέρεις ποτέ».

Η ισορροπία που έχει δημιουργηθεί μεταξύ ψυχής και σώματος, με βοηθάει να διώχνω αυτόματα ό,τι κακό με πλαισιώνει, ενώ με αφήνει να δουλεύω σκληρά χωρίς να ξεφεύγω από τον στόχο μου. Φυσικά υπάρχουν και κακές στιγμές, είναι οι λεγόμενες "ατυχίες".

Η θετική αλλαγή μέσα από τις δύσκολες στιγμές

Ένας τραυματισμός που ήρθε, κλόνισε την ψυχολογία μου και έπρεπε να βγω άμεσα από τον αρνητισμό στον οποίο είχα πέσει. Τα κατάφερα όμως και ύστερα από αυτό, δούλεψα διπλά με μεγαλύτερο πάθος, όρεξη και ψυχολογία. Και εκεί έρχεται η επιτυχία και οι κακές στιγμές σβήνονται από την μνήμη μου, η υπερηφάνεια έχει πιάσει θέση στην ψυχή μου, η ευτυχία είναι το μόνο συναίσθημα που υπάρχει μέσα μου, ένα συναίσθημα που δεν το αλλάζω με τίποτα, μια πολύ γλυκιά συγκίνηση γιατί η δουλειά μου έφερε καρπούς.

Η πίστη σε εμένα

Η αμφισβήτηση είναι ένα πρόβλημα που όλοι  καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε κάποια στιγμή, εγώ προσωπικά έπρεπε να φτάσω ξανά στο μηδέν για να νιώσω την πλήρη αυτοπεποίθηση, εκεί που δεν είχα πολλές επιλογές, ή θα τα ξεπερνούσα όλα και θα ήμουν πάλι ο εαυτός μου ή θα έμενα στο μηδέν.

Το ασίγαστο κίνητρο

Ήρθε μία στιγμή που κοιτάχτηκα στον καθρέπτη και δεν με αναγνώριζα, το κίνητρο της επιτυχίας δεν είχε φύγει από μέσα μου, αλλά το μυαλό μου δεν με άφηνε να το ξαναβρώ. Έτσι με τις δύο επιλογές που πίστευα ότι είχα, κοίταξα κατάματα τον εαυτό μου και τον έπεισα ότι θα επανέλθω.

Σιγά σιγά, και με πολλή δουλειά, κατάφερα να κερδίσω πίσω την παλιά Ελισάβετ.

Μία συμβουλή που έχω πάντα στο μυαλό μου είναι ότι πρέπει να δίνω στην κάθε μέρα την ευκαιρία να γίνει η πιο όμορφη μέρα της ζωής μου.

Ελισάβετ Πεσιρίδου: «Γιατί τρέχω; Ο δρόμος προς τους Ολυμπιακούς Αγώνες δεν ήταν εύκολος. Αλλά δε φοβάμαι τα εμπόδια.» - εικόνα 3

Γιατί τρέχω λοιπόν;

Το αγώνισμά μου είναι μια μικρογραφία της ζωής, περνώντας το πρώτο εμπόδιο ξέρω ότι έχω αλλά 9 να περάσω, όσο πιο γρήγορα και ανώδυνα γίνεται, ώστε να τερματίσω πρώτη και να νιώσω υπερηφάνεια. Στη ζωή, ξεπερνώντας το πρώτο εμπόδιο που βρίσκεται στον δρόμο μας, δεν περιμένουμε να βρεθεί κι άλλο. Και όμως, είναι εκεί. Και είναι πολλά. Όσο πιο γρήγορα και ανώδυνα τα ξεπεράσουμε, τόσο πιο γρήγορα θα φτάσουμε στον στόχο μας και θα νιώσουμε απόλυτη υπερηφάνεια, γιατί η δουλειά μας απέφερε καρπούς και καταφέραμε να πετύχουμε.

Γι'αυτό τρέχω τελικά, γιατί ο αθλητισμός μου έχει δείξει ότι ο δρόμος δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα, είναι στο χέρι μας όμως να τα στρώσουμε εμείς!

Ελισάβετ Πεσιρίδου: «Γιατί τρέχω; Ο δρόμος προς τους Ολυμπιακούς Αγώνες δεν ήταν εύκολος. Αλλά δε φοβάμαι τα εμπόδια.» - εικόνα 4

Τι με βοηθάει να κάνω πάντα το επόμενο βήμα; Τα adidas μου είναι ο σύμμαχός μου στο στίβο και στο δρόμο. Κι αν θες ό,τι πιο εξελιγμένο σε τεχνολογία τα adidas Ultraboost21 είναι εδώ.

Τα σημεία που με κέρδισαν:

  • Ενέργεια
  • σεβασμός στο περιβάλλον,
  • σταθερότητα,
  • άνεση,
  • ελαστικότητα

Νιώθω σιγουριά σε κάθε βήμα καθώς μου δίνουν απίστευτη επιστροφή ενέργειας και απορροφούν τους κραδασμούς. Επίσης σε αντίθεση με τα περισσότερα αθλητικά παπούτσια που είθισται να είναι πιο σκληρά, τα Ultraboost21 έχουν μεγάλη ελαστικότητα που τους δίνει ένα εξαιρετικό πλεονέκτημα! Δοκίμασέ τα.Advertisement

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i