3 απρόσμενοι τρόποι να βελτιώσεις την προπόνησή σου

Τι να κάνεις πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την προπόνηση για καλύτερη απόδοση.

12.04.2019

εχεις διαβασει

3 απρόσμενοι τρόποι να βελτιώσεις την προπόνησή σου

Αισθάνεσαι πως δεν έχεις αρκετή ενέργεια για να πας προπόνηση; Μήπως (θεωρείς πως) η αντοχή σου τελειώνει πριν καν φτάσεις στη μέση του workout σου; Ή οι μύες σου «πιάνονται» τόσο που μετά αναρωτιέσαι γιατί επέλεξες να πας γυμναστήριο; Διάβασε παρακάτω 3 απρόσμενους τρόπους να βελτιώσεις την ποιότητα της γυμναστικής σου. Θα τους αξιοποιήσεις;

Πώς θα κάνεις καλύτερη προπόνηση; Τι να κάνεις:

Πριν την άσκηση

Είναι γνωστό ότι ο καφές σου δίνει ενέργεια και σε κρατά σε εγρήγορση. Αυτό, όμως, δεν είναι ο μόνος λόγος για να τον προτιμήσεις πριν τη γυμναστική σου. Η καφεΐνη ενισχύει τις αντοχές σου, καθώς επιδρά στον τρόπο με τον οποίο οι μύες χρησιμοποιούν την ενέργεια του σώματος σου καθώς ασκείσαι. Έρευνες έχουν δείξει ότι η καφεΐνη κινητοποιεί το λίπος στο σώμα σου, και έτσι μπορούν να το χρησιμοποιούν σαν «καύσιμο». Αυτό σου επιτρέπει να ασκείσαι για περισσότερη ώρα καθώς το σώμα σου δεν καίει τους υδατάνθρακες που έχεις καταναλώσει. Απόλαυσε μια κούπα καφέ ή τσάι πριν την προπόνησή σου.

Διάβασε επίσης: Η σωστή διατροφή πριν και μετά την άσκηση αν κάνεις προπόνηση αντοχής, ήπιας ή υψηλής έντασης

Κατά τη διάρκεια της άσκησης

Μήπως κρατάς το παγωμένο μπουκαλάκι του νερού όταν τρέχεις; Αυτό μπορεί να σε βοηθήσει. Έρευνα έδειξε πως οι παχύσαρκες γυναίκες που είχαν κρύα χέρια όταν γυμνάζονταν, μπορούσαν να ασκηθούν για περισσότερη ώρα, καθώς δεν ένιωθαν άβολα ή ότι ζεσταίνονταν υπερβολικά. Αν θες να δοκιμάσεις αυτό το κόλπο, πρόσθεσε λίγα παγάκια στο μπουκάλι/παγούρι σου πριν ξεκινήσεις την προπόνηση.

Διάβασε επίσης: Ποια άσκηση θα εκτοξεύσει την ενέργειά σου στα ύψη;

Μετά την άσκηση

Οι πόνοι στους μυς είναι συνηθισμένο πρόβλημα μετά την άσκηση. Αυτό, ίσως, να σε εμποδίζει να κάνεις την έντονη προπόνηση που θα ήθελες. Εκτός από το μασάζ και το ζεστό μπάνιο υπάρχουν και άλλοι τρόποι να μειώσεις τους πόνους. Αν πιεις χυμό από κεράσια (ή φας κεράσια), πριν και μετά την προπόνηση σου, αυτό θα βοηθήσει στη μείωση των πόνων και του πιασίματος. Έρευνα του Journal of the International Society of Sports Nutrition βρήκε πως οι δρομείς που έπιναν χυμό κεράσι είχαν λιγότερους μυϊκούς πόνους μετά το τρέξιμο.

Διάβασε επίσης: Τι συμβαίνει στο σώμα σου αν δε φας μετά την άσκηση;

Editor's Picks

Περισσότερα από Fitness

Best of network

#shapegreece