Οι 20 συμβουλές της trainer Χριστίνας Μαυρίδου για να αποκτήσεις το σώμα που θες

Πιο αδύνατη, πιο δυνατή και πιο fit κάθε μέρα με γυμναστική στο σπίτι.

23.08.2018

εχεις διαβασει

Βαριέσαι να πας γυμναστήριο αλλά θέλεις τέλειο σώμα; Mήπως η συνδρομή σου έληξε… άδοξα; Μείνε με τις πυτζάμες! Τι θα έλεγες για γυμναστική στο σπίτι; Η Χριστίνα Μαυρίδου, καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής και personal trainer, αποκαλύπτει τα top tips για να γίνεσαι πιο δυνατή, πιο αδύνατη και πιο fit κάθε μέρα που περνάει – και είναι πραγματικά εύκολο, το ορκιζόμαστε!

1/ Κάνε την αρχή!
Η εξίσωση είναι απλή: αν δεν έχεις στόχο στη γυμναστική σου, τότε δε θα έχεις και αποτέλεσμα. «Ένας υγιεινός τρόπος ζωής απαιτεί δέσμευση και πειθαρχία, γι’ αυτό θέσε ρεαλιστικούς στόχους και μην περνάς τη γραμμή ανάμεσα στο να θέλεις να είσαι σε φόρμα και στο να κάνεις πραγματικά κάτι γι’ αυτό» τονίζει η Χριστίνα Μαυρίδου, καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, personal trainer.

2/ Αγόρασε τα βασικά.
Ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα γυμναστικής χρειάζεται τόσο αερόβιες όσο και ασκήσεις ενδυνάμωσης, οπότε βεβαιώσου πως διαθέτεις τα βασικά εξαρτήματα στο σπίτι, όπως σχοινάκι, λάστιχο αντίστασης και βαράκια. «Συμπεριλαμβάνω συχνά τα πηδηματάκια στις προπονήσεις μου», λέει η ειδικός και προσθέτει: «Το σχοινάκι είναι μία από τις καλύτερες καρδιαγγειακές ασκήσεις. Τα λάστιχα αντίστασης χρησιμοποιούνται σε πολλαπλές ασκήσεις, όπως πιέσεις δικεφάλων, κωπηλατική για πλάτη και πιέσεις θώρακα, ενώ τα βαράκια είναι ζωτικής σημασίας για προπόνηση ενδυνάμωσης. Ακόμη, έχε πρόχειρο ένα στρωματάκι γυμναστικής για να κάθεσαι ή να ξαπλώνεις στο πάτωμα όταν κάνεις δυναμικές ασκήσεις».

Διάβασε επίσης: Άλλαξε το σώμα σου με τα πιο genius tricks του Shape Team! (χωρίς δίαιτα!)

3/ Κρύψε τη ζυγαριά.
«Κάνοντας γυμναστική αυξάνεται η μυική μάζα άρα και τα κιλά. Οι μύες, όμως, έχουν περισσότερο ειδικό βάρος από το λίπος. Έτσι αν είσαι μυώδης, μπορεί να ζυγίζεις περισσότερο από κάποιον που έχει μόνο λίπος».

4/ Άρχισε να προγραμματίζεις.
«Αν αποτυγχάνεις να προγραμματιστείς, προγραμματίζεις μια αποτυχία» τονίζει η trainer. «Είναι πάντα προτιμότερο να οργανώνεις την προπόνησή σου το προηγούμενο βράδυ, ώστε να έχεις μια ιδέα για το πότε, τι και πώς να ξεκινήσεις. Αυτό σε βοηθάει να τηρείς τις δεσμεύσεις σου, διαφορετικά, θα ξεκινάς πάντα από αύριο».

3

5/ Σύντομο αλλά εντατικό.
«Η ιδανική διάρκεια μιας προπόνησης είναι 30 με 60 λεπτά. Και όπως και σε όλα τα πράγματα, είναι η ποιότητα που μετράει και όχι η ποσότητα» υπογραμμίζει η Χριστίνα Μαυρίδου. Η σύστασή της είναι 30 λεπτά υψηλής έντασης κυκλική προπόνηση, τρεις φορές την εβδομάδα. «Αν πιέζεις τον εαυτό σου περισσότερο, απλώς θα ασκήσεις πίεση στο σώμα σου και θα μειώσεις το κίνητρό σου για να γυμναστείς».

Διάβασε επίσης: Τα 10 είδη γυμναστικής για να χάνεις ΟΝΤΩΣ κιλά!

6/ Μην ξεχνάς την προθέρμανση!
«Είναι πολύ σημαντική, αντί όμως να εκτελείς στατικές διατάσεις, δοκίμασε πιο δυναμικές οι οποίες περιλαμβάνουν κινήσεις όπως κύκλους των ισχίων, κλοτσιές προς τα πίσω και ταλαντεύσεις των ποδιών για να προετοιμάσεις το σώμα σου για την προπόνηση», επισημαίνει η ειδικός.

Editor's Picks

Περισσότερα από Fitness

#shapegreece