Πώς θα αδυνατίσεις αν έχεις σώμα μήλο!

Τι είδους διατροφή και άσκηση πρέπει να ακολουθήσεις για να χάσεις κιλά εσύ που έχεις σώμα μήλο!

31.05.2012

Γράφει: Shape.gr

εχεις διαβασει

Πώς θα αδυνατίσεις αν έχεις σώμα μήλο!

Όταν μιλάμε για σώμα μήλο αναφερόμαστε σε εκείνον το σωματότυπο που έχει τάση να συγκεντρώνει το λίπος στην περιοχή της κοιλιάς.  Αν και οι γυναίκες με σώμα μήλο είναι πιθανό να αντιμετωπίσουν περισσότερα προβλήματα υγείας από όσες έχουν σώμα «αχλάδι», υπάρχουν και καλά νέα – εκτός από τα ωραία πόδια!

  • Μικρότερος κίνδυνος οστεοπόρωσης Με υψηλότερα επίπεδα ανδρογόνων στο σώμα σου, τείνεις να έχεις πιο δυνατά οστάαπό τις γυναίκες με σώμα αχλάδι, λόγω του ρόλου που διαδραματίζουν αυτές οι ορμόνες στην οστική πυκνότητα.

Διάβασε όλα όσα πρέπει να ξέρεις για την υγεία των οστών σου!

  • 20% λιγότερες πιθανότητες για κιρσούς O λόγος είναι ότι το λιγότερο βάρος στα πόδια σου ισοδυναμεί με λιγότερη πίεση στις φλέβες των ποδιών.
  • Χάσεις πιο εύκολα βάρος από τη μέση Eάν η περιφέρεια της μέσης σου είναι μεγαλύτερη από 89 εκ., θεωρείσαι κοιλιακά παχύσαρκη. Τα καλά νέα, ωστόσο, είναι ότι θεωρείται πιο εύκολο να χάσεις βάρος στη μέση παρά από οπουδήποτε αλλού. Μάλιστα, σύμφωνα με τη δρα Τζούλιαν Χάλκοξ, λέκτορα Καρδιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, η απώλεια 10% του σωματικού βάρους αντιστοιχεί σε απώλεια 30% του λίπους στην κοιλιά!

Τα μειονεκτήματα που έχει το σώμα μήλο

Το λίπος που συσσωρεύεται στην κοιλιά σε μια μέση γυναίκα με σώμα «μήλο» τείνει να είναι σπλαχνικό, που σημαίνει ότι αποθηκεύεται γύρω από τα εσωτερικά όργανα της κοιλιάς. Μάλιστα, ενώ το σπλαχνικό λίπος είναι απαραίτητο, γιατί προστατεύει τα εσωτερικά όργανα του σώματος και παρέχει θερμότητα και ενέργεια στον οργανισμό, όταν είναι υπερβολικό γίνεται επικίνδυνο.

  • Με κάθε εκατοστό αυξάνεται ο κίνδυνος καρδιαγγειακών παθήσεων Σύμφωνα με μελέτη του Nurse’s Health Study, όσο μεγαλύτερη είναι η μέση σου τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος εμφάνισης παθήσεων της καρδιάς. Επειδή, δε, βρίσκεται βαθιά στο σώμα, περικλείοντας βασικά όργανα, το σπλαχνικό λίπος μπορεί να μειώσει την HDL ή «καλή» χοληστερόλη και να συμβάλει στην αυξημένη πίεση – και τα δύο αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης παθήσεων της καρδιάς.

Δες και εδώ πώς μπορείς να προλάβεις το διαβήτη!

  • Υψηλότερος κίνδυνος εμφάνισης διαβήτη τύπου ΙΙ Το λίπος γύρω από τη μέση αυξάνει την ευαισθησία στην ινσουλίνη, επομένως και τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου ΙΙ. Σε μελέτη διαπιστώνεται ακόμη ότι ο κίνδυνος εμφάνισης διαβήτη είναι τρεις φορές υψηλότερος στις γυναίκες με σώμα μήλο  απ’ ό,τι σε εκείνες με σώμα αχλάδι.
  • Αυξημένες πιθανότητες για ακμή, υπερβολική τριχοφυΐα και ακανόνιστες περιόδους – τα περισσότερα συμπτώματα του συνδρόμου πολυκυστικών ωοθηκών, μιας πάθησης που είναι πιο διαδεδομένη στις γυναίκες με σώμα μήλο, λόγω της τάσης τους να παράγουν περισσότερες αντρικές ορμόνες.

Κάνε κλικ εδώ για να μάθεις τα πάντα για το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών!

Editor's Picks

Περισσότερα από Fitness

Best of network

#shapegreece