4 τρόποι να κάψεις περισσότερες θερμίδες… τώρα!

Δε θέλει κόπο: βάζοντας το σώμα σου να κάνει κινήσεις που δεν έχει δοκιμάσει, καις περισσότερες θερμίδες εύκολα! Δες τις 4 προτάσεις του Shape

09.03.2012

Γράφει: Shape.gr

εχεις διαβασει

4 τρόποι να κάψεις περισσότερες θερμίδες... τώρα!

1. Κάνε γρήγορη εκκίνηση

Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Νιου Τζέρσι υποστηρίζουν ότι έπειτα από μικρή προθέρμανση, οι ποδηλάτες που κάνουν έντονο πετάλι το πρώτο ημίωρο και συνεχίζουν σε χαλαρούς ρυθμούς καίνε περίπου 10% περισσότερες θερμίδες.

2. Χόρεψε  

Κάνε έκπληξη στο σώμα σου μαθαίνοντας ένα νέο χορό. Λόγω του ότι δεν είναι συνηθισμένο στις νέες κινήσεις, το σώμα σου προσπαθεί περισσότερο και χρησιμοποιεί τις μυϊκές ομάδες με διαφορετικό τρόπο. Στην πορεία, θα κάψεις περισσότερες θερμίδες από το να εκτελούσες το καθιερωμένο πρόγραμμα ασκήσεων που έχεις συνηθίσει.

3. Γυμνάσου το πρωί

Έρευνες δείχνουν ότι όσοι γυμνάζονται το πρωί κρατούν το μεταβολισμό τους σε υψηλά επίπεδα για πολλές ώρες κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να κάνουν την άσκηση συνήθεια.

4. Χώρισε το πρόγραμμά σου

Εάν γυμνάζεσαι για 30-45 λεπτά καθημερινά, χώρισε την άσκησή σου σε 3 τμήματα, π.χ., στατικό ποδήλατο, διάδρομο και ελλειπτικό μηχάνημα, από 15 λεπτά το καθένα, χωρίς διάλειμμα ενδιάμεσα.

Editor's Picks

Περισσότερα από Fitness

Best of network

#shapegreece