Η πρώτη ελληνική ομάδα που διέσχισε τη Μάγχη και κατέγραψε ρεκόρ!

Με στόχο της στήριξη της ΕΛΕΠΑΠ, η ομάδα PASTRA CRETONAXIOSA διέσχισε σε 12 ώρες και 12 λεπτά τη Μάγχη, σημειώνοντας μάλιστα χρόνο ρεκόρ για ομάδα 8 ατόμων!

elepap-default

Υπό τις αντίξοες συνθήκες της περιοχής, τα ισχυρά υποθαλάσσια ρεύματα και τους ανέμους και θερμοκρασία νερού στους 17 C, η παρέα των 8 Ελλήνων και Ελληνίδων κατόρθωσε να φέρει εις πέρας ως η πρώτη ελληνική ομάδα ένα εντυπωσιακό εγχείρημα: να διασχίσει το περίφημο Κανάλι των 45 χλμ. καταγράφοντας τον καλύτερο χρόνο που έχει σημειωθεί ποτέ από ομάδα 8 ατόμων.

Το επίτευγμα πραγματοποιήθηκε αυτές τις μέρες, στις 29 Αυγούστου το πρωί, όπου παρά τον αέρα και το έντονο κρύο, η αρχηγός της ομάδας Ευγενία Τζαννίνη, βούτηξε πρώτη στα παγωμένα νερά της Μάγχης, δίνοντας το έναυσμα για να ακολουθήσουν με τη σειρά τους και οι επόμενοι συναθλητές της.

Στο τέλος αυτής της εξαντλητικής πορείας, έχοντας φτάσει στο Καλέ της Γαλλίας, τα μέλη της PASTRA CRETONAXIOSA δήλωσαν συγκινημένοι: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που καταφέραμε το ακατόρθωτο! Παρά τη μεγάλη σωματική και πνευματική κούραση, νιώθουμε «γεμάτοι», καθώς μπορούμε να προσφέρουμε με τη σειρά μας για έναν καλό σκοπό, μέσω ενός αγώνα που συμβολίζει τη δύναμη για θέληση».

Πρόσφερε κι εσύ στην ΕΛΕΠΑΠ

Η ομάδα PASTRA CRETONAXIOSA έχει επιλέξει να στηρίξει την ΕΛΕΠΑΠ και τα «παιδιά της» και μας καλεί να στηρίξουμε κι εμείς τους σκοπούς της προσφέροντας σε παιδιά που το έχουν ανάγκη. Πώς μπορείς να προσφέρεις κι εσύ; Μπες στη σελίδα www.pastracretonaxiosa.gr και θα βρεις όλους τους τρόπους με τους οποίους μπορείς να κάνεις μια μικρή (ή μεγαλύτερη) κατάθεση για να στηρίξεις το έργο της ΕΛΕΠΑΠ.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i