Να κάνεις γυμναστική ή δίαιτα αν θέλεις να χάσεις πολύ βάρος;

Αδιάσειστα νέα επιστημονικά στοιχεία αποδεικνύουν ότι η άσκηση δεν είναι το κλειδί για να κάψεις λίπος και να μειώσεις πόντους από το σώμα σου.

Γιατί είναι μάταιο να γυμνάζεσαι αν θέλεις να χάσεις πολύ βάρος

Γνωρίζουμε με σαφήνεια ότι ο πλανήτης μαστίζεται από μια επιδημία παχυσαρκίας. Και νομίζαμε μέχρι σήμερα ότι η έλλειψη άσκησης ήταν η γενεσιουργός αιτία. Όμως, πιο πρόσφατα στοιχεία, τα οποία συνοψίζονται σε μεγάλη μελέτη του πανεπιστημίου Loyola στο Σικάγο, έχουν δείξει ότι οι τροφές που καταναλώνουμε έχουν πολλαπλάσια αποτελεσματικότητα στη μείωση του βάρους συγκριτικά με τη σωματική δραστηριότητα.

Η έρευνα των επιστημόνων του Loyola αποτέλεσε στην ουσία το απαύγασμα μιας σειράς πολυετών κλινικών ερευνών πάνω σε 2.000 ενήλικες παχύσαρκους μεταξύ 25 και 40 ετών σε πέντε χώρες του πλανήτη: Ηνωμένες Πολιτείες, Γκάνα, Νότια Αφρική, Τζαμάικα και Σεϊχέλες.

Φορώντας στη μέση τους ειδικούς αισθητήρες (επιταχυνσιόμετρα) επί μία εβδομάδα, ο κάθε ένας από τους συμμετέχοντες μετέδιδε αυτομάτως στο control room των επιστημόνων, όλα τα στοιχεία που αφορούσαν στην ένταση των κινήσεων που εκτελούσε καθημερινά. Κατόπιν, ζητήθηκε από όλους να επιστρέψουν για επανέλεγχο σωματικού βάρους μετά από ένα έτος.

Από την τελική συγκέντρωση όλων των αποτελεσμάτων, οι ερευνητές έμειναν άναυδοι:

> Τα άτομα που εκτελούσαν συστηματική σωματική δραστηριότητα, όπως καθημερινό περπάτημα ή ελαφρύ τρέξιμο, αλλά και ήπιες αερόβιες ασκήσεις σε γυμναστήριο, έβαλαν στο σώμα τους μισό κιλό παραπάνω μέσα στη χρονιά!

>Αντίθετα, εκείνα τα άτομα που δεν εκτελούσαν συστηματική άσκηση αλλά ελάττωσαν την πρόσληψη λιπαρών και ζάχαρης, είχαν εμφανέστερα οφέλη στην απώλεια βάρους.

Διάβασε περισσότερα στο gr.askmen.com

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i